" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкриття меморіальної дошки на честь Григорія Чернишова Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41079557 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Укрінформ
Відкриття меморіальної дошки на честь Григорія Чернишова Надрукувати Надіслати електронною поштою
У лютому 2014 року виповнюється 25 років з дня виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Указом  Президент України Віктора Януковича 2014 в Україні проголошено  Роком учасників бойових дій на території інших держав.  До цієї пам'ятної дати у районі заплановано низку заходів. Розпочалися вони з відкриття у селі Красненьке меморіальної дошки воїну-«афганцю» Григорію Чернишову, який  загинув у Республіці Афганістан, виконуючи інтернаціональний обов’язок. Такі меморіальні дошки було встановлено з ініціативи  Іллінецької районної спілки ветеранів Афганістану  (Вінницька область) в 6 навчальних закладах району.
chernishov2014_01.jpg

У відкритті меморіальної дошки взяли участь родичі загиблого, воїни-інтернаціоналісти,  учні, педагогічний колектив, жителі села, голова райдержадміністрації Володимир Ящук, голова районної ради Олег Дмитрик, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Фаріон, Красненьківський сільський голова Леонід Шеревера,.
Мітинг відкрила директор Красненьківської загальноосвітньої школи Галина Брижак, яка розповіла біографію Григорія Чернишова, випускника цієї школи.
Народився Григорій в селі Красненьке. Закінчивши десять класів Красненьківської середньої школи, працював у колгоспі робітником. У 1983 році був призваний у Збройні Сили на дійсну строкову службу. В учбовому підрозділі закінчив курси по підготовці військового водія. В грудні  потрапив у Республіку Афганістан. Григорій  неодноразово брав участь в бойових діях та перевезенні вантажів різного призначення, з честю виконував накази командирів.
У листопаді 1984 року рядовий  Чернишов під час виконання бойового завдання в складі своєї групи загинув у важкому бою. За мужність та відвагу  посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.
chernishov2014_02.jpg

Почесне право відкрити меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Григорію Чернишову було надано учаснику бойових дій в Республіці Афганістан, голові  районної спілки ветеранів Афганістану  Василю Білозору.
Голова райдержадміністрації Володимир Ящук у своєму виступі сказав про те, що війна у Республіці Афганістан принесла горе не в одну українську родину. Свого часу 159 іллінчан пройшли через її горнило. І, на превеликий жаль, не всім їм судилося повернутись на рідну землю живими. 6 наших земляків, ще зовсім хлопчиків, загинули в далекому Афганістані. Серед них і Григорій Чернишов з Красненького. Відкриття меморіальної дошки є даниною пам'яті загиблому. Так повинно бути, щоб підростаюче покоління пам'ятало цих героїв, щоб ці хлопці, які навіки залишились молодими, стали для майбутніх захисників Вітчизни прикладом виконання свого військового обов'язку.
Присутні вшанували пам'ять Григорія Чернишова та усіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.
Після відкриття меморіальної дошки учасники зібрання відвідали могилу  Григорія Чернишова на місцевому кладовищі та поклали квіти.
Офіційний сайт Іллінецької РДА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.