" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Зустріч «афганців» з представниками міської влади Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41093405 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Зустріч «афганців» з представниками міської влади Надрукувати Надіслати електронною поштою
В Уманській районній раді відбулася зустріч голови районної ради Сергія Кулібаби, його заступника Валентини Швець та депутатів районної ради з головою Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олегом Зайченком і активістами громадської організації.
Під час зустрічі обговорено ряд питань, що стосуються заходів до відзначення 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Зокрема, у ході розмови Сергій Кулібаба наголосив на тому, що районна рада,  її депутатський корпус тісно співпрацюють з громадською організацією. Депутати завжди з розумінням підходять до вирішення проблем «афганців», ухвалюючи на сесійних засіданнях позитивні рішення. Так у районній комплексній програмі «Турбота» у нинішньому році, як і торік, передбачаються кошти на фінансову підтримку діяльності громадського об’єднання. Торік на такі потреби з районного бюджету було виділено 22,2 тис.грн. За рахунок коштів районного бюджету виплачується щомісячна грошова допомога двом батькам загиблих в Афганістані синів. Окрім того, за фінансової підтримки окремих депутатів районної ради та бюджетних коштів цього року буде видано книгу під назвою «У горнилі локальних війн».
p1013171.jpg
Серед позитивних напрацювань відзначено, що громадська організація значну увагу приділяє роботі з увічнення пам’яті героїв-земляків, що є вагомою складовою патріотичного виховання молоді району. Переконливим свідченням такої роботи стало те, що спілка виступило організатором громадського обговорення про присвоєння Доброводівському навчально-виховному комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» імені Миколи Васильовича Руденка, який загинув у 1984 році у Афганістані і посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки й медаллю «Воїну-інтернаціоналісту». На 28-ї сесії районної ради депутати одноголосно ухвалили рішення про присвоєння вищезазначеному навчальному закладу імені героя-«афганця».
Окрім того, усі учасники зустрічі обмінялися думками щодо участі депутатів районної ради у розбудові Уманського краю, виконання обранцями наказів виборців, економічного розвитку району, соціального захисту воїнів-«афганців», сучасного стану патріотичного виховання молоді, низки інших проблемних питань.
Керівник міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко у ході зустрічі акцентував увагу на тому, що воїни-«афганці» Уманщини поважають традиції бойового братерства, турбуються про сім’ї загиблих і зберігають в душі світлу пам’ять про тих, хто не повернувся з війни. Він висловив вдячність районній владі й депутатському корпусу районної ради за  розуміння проблем ветеранів та забезпечення їх життєвих потреб.
Варто відзначити, що Олег Володимирович уже чверть століття очолює громадську організацію, є ініціатором багатьох благочинних акцій, бере активну участь у районних заходах. Сам він колишній розвідник з Кундузського розвідбатальйону, який понад 2 роки воював в Афганістані. За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, мужність і самовідданість  Олег Зайченко нагороджений орденами «За заслуги» II та ІІІ ступенів,  Богдана Хмельницького IІI ступеня.
Днями очільник Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану відсвяткував свій золотий ювілей. Тож з цієї нагоди голова районної ради Сергій Кулібаба та його заступник Валентина Швець привітали Олега Володимировича Зайченка із 50-річчям і вручили йому Почесну грамоту районної ради й подарунок (на знімку). Учасники зустрічі бажали ювіляру козацького завзяття, усіляких життєвих гараздів, аби серце повсякчасно зігрівалося теплом любові, радості та щастя.
Дана ГАЙДА,
радник голови Уманської районної ради.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.