" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41044681 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Надрукувати Надіслати електронною поштою
До 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану
Засідання Організаційного комітету
dscf7676.jpg23 січня під головуванням міністра соціальної політики України Н. Ю. Королевської відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав. Обговорено наступні питання:
– про стан підготовки та організації проведення в Національному палаці мистецтв «Україна» урочистостей за участю учасників бойових дій на території інших держав, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, Збройних Сил та громадськості;
– про організацію у Києві ритуалів пам’яті з покладанням квітів до меморіалів та пам’ятників з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан;
– про стан підготовки та організації проведення Всеукраїнського благодійного телевізійного марафону для підтримки сімей загиблих і померлих учасників бойових дій на території інших держав та статутної діяльності Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);
– про вирішення проблеми доступності для інвалідів війни та інших мало мобільних груп населення експозицій Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років»;
– про стан фінансування заходів з підготовки і проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав.
Виступили заступник голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів С. І. Заражевський,  перший заступник міністра культури Т. Г. Кохан, заступник голови Київської міськдержадміністрації В. П. Корж, заступник директора департаменту державного телебачення і радіомовлення Т. Г. Нікітіна, завідувач відділом редакторів творчого об’єднання «Публіцистичних та соціальних проектів» Національної телекомпанії України Л. В. Даценко, перший заступник міністра культури Т. Г. Кохан, директор департаменту фінансів та бухгалтерського обліку Мінсоцполітики А. А. Клименко та інші.
По всім питанням порядку денного виступив голова УСВА, заступник голови Оргкомітету С. В. Червонописький, який підкреслив:
–  Заходи, які заплановано до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану і Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а це зустрічі ветеранів, концерт в Національному палаці мистецтв «Україна», де співатимуть зірки естради. Заходи з вшанування і увічнення пам’яті наших загиблих і померлих бойових побратимів, покладання квітів до пам’ятників і меморіалів будуть проведені на високому державному рівні.
Також планується на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років» проведення історичної реконструкції бойової операції в Афганістані, в якій візьмуть  участь представники ВГО «Червона Зірка».
Але головне, на що повинен звернуть увагу Оргкомітет у 2014 році – Року учасників бойових дій на території інших держав – це питання забезпечення соціальних гарантій і підвищень пенсій і доплат сім’ям загиблих і померлих учасників бойових дій, інвалідам війни, учасникам бойових дій. Ми повинні зробити так щоб кожен ветеран війни відчув державну підтримку.
Після обговорення, виконавцям, дані конкретні протокольні доручення голови  Оргкомітету.
 
Прес-служба УСВА.
 
Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.