" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Поки живемо – пам’ятаємо Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41079011 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Поки живемо – пам’ятаємо Надрукувати Надіслати електронною поштою
У місті Ківерці районному центрі Волинської області відкрито пам’ятник загиблим землякам в Афганістані.
Варто зазначити, що задум про створення пам’ятника виник давно, проте бракувало коштів. За реалізацію ініціативи по його створенню взявся колишній голова райдержадміністрації Зіновій Колісник. Значний фінансовий внесок зробив у цю благу справу й генеральний директор Кульчинського силікатного заводу, ветеран війни в Афганістані Сергій Троцюк. Всіляко сприяли встановленню пам’ятника й нинішні керівники району, підприємці і ветерани-«афганці».
pamyatnikkiverci1.jpg

– Ківерцівська громада виконала священний обов’язок перед тими, хто не повернувся з полю бою у далекій і чужій країні, – зауважив Сергій Троцюк. – Але ми зобов’язані пам’ятати і вшановувати їх, бо лише та нація матиме майбутнє, яка свято берегтиме  пам’ять.
Обряд освячення пам’ятника та заупокійну службу Божу за загиблими у роки афганської війни здійснили настоятель Свято-Покровського храму в селі Озеро, воїн-«афганець» отець Михайло Журомський і благочинний Ківерцівської округи УПЦ Олександр Кондратюк.
pamyatnikkiverci2.jpg

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих земляків, поклали квіти до пам’ятника. Голова районної спілки ветеранів Афганістану В’ячеслав Гордіюк найактивнішим учасникам будівництва пам’ятника  вручив відзнаки організації.
Нині ми переживаємо важкі часи, бо на нашій землі йде неоголошена війна. І, на жаль, чимало наших побратимів, тих, з ким ми пліч-о-пліч воювали в Афганістані, нині опинилися по іншу сторону барикад. Проте я щиро вірю в те, що ця війна скоро закінчиться і ми, українці на сході і на заході будемо разом, будемо єдині.
Так хочеться, щоб на Україні не з’являлося більше пам’ятників на честь загиблих, якими вона й так рясно вкрита, а лише такі, які прославлятимуть життя на нашій квітучій землі.

Марія ХІТЬКО.
30.05.2014

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.