" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Питання ювілейної медалі – не знято Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993044 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Питання ювілейної медалі – не знято Надрукувати Надіслати електронною поштою
afglogo1.jpgНа звернення голові Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С. В. Червонописького від 28 квітня 2014 року до Прем’єр-міністра України А. П. Яценюка (опубліковано в газеті «ТТ» № 7-8 квітень 2014 року і на сайті УСВА) щодо вшанування учасників бойових дій та розробки пропозицій стосовно внесення необхідних змін до нереалізованих актів, або їх видання у новій редакції, з встановленням реальних заходів і термінів виконання з урахуванням нової політичної та економічної ситуації в державі і того, що 2014 рік в Україні оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав надійшла відповідь від Міністерства соціальної політики України.
Міністерство оборони, Міністерство закордонних справ, Служба безпеки України. Служба зовнішньої розвідки, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба, Державна служба з питань інвалідів та ветеранів, Управління державної охорони підтримують Українську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) і у разі надходження відповідних пропозицій до нереалізованих актів з порушених питань, візьмуть участь в їх опрацюванні.
Але Міністерство соціальної політики України підготувало проект Указу Президента України «Про втрату чинності Указу Президента України від 14 лютого 2014 року №79 «Про встановлення відзнаки Президента України – пам’ятної медалі «25 років виведення військ з Афганістану». У разі прийняття цього указу учасники бойових дій в Афганістані не отримають довгоочікуваної ювілейної нагороди.
Голова УСВА С. В. Червонописький звернувся до Президента України П. О. Порошенка з проханням дати доручення щодо внесення необхідних змін до цього акту, або  його скасування та видання акту у новій редакції, з встановленням реальних термінів виконання з урахуванням нової політичної і економічної ситуації в державі та того, що 2014 рік в Україні оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. Сергій Васильович підкреслив, що ветерани війни в Афганістані всіх регіонів України і переважна більшість ветеранів на Сході і зараз, не зважаючи на вік і стан здоров’я, беруть безпосередньо активну участь у захисті Вітчизни, підтримують матеріально державні військові формування, готують молодь до служби у Збройних Силах і з шаною ставяться до державних відзнак. Від ветеранів – учасників бойових дій на території інших держав з усіх областей України та їх громадських організацій надходять численні запити щодо перспектив виконання цього акту, пропонуються варіанти державно-громадського фінансування виготовлення відзнак за участю місцевих органів влади і громад.

Прес-служба УСВА.
17.06.2014

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.