" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Нове видання. Солдати миру Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40979377 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Нове видання. Солдати миру Надрукувати Надіслати електронною поштою
vidlunnyaafagangir23_07_2014.jpgНариси, спогади, вірші, пісні про загиблих і живих воїнів-інтернаціоналістів – людей нелегкої долі, справжніх чоловіків, вірних присязі й військовому обов’язку, складають книгу «В горнилі локальних конфліктів», видану групою ентузіастів Уманщини до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. Нове видання є логічним і закономірним продовженням відомої в колах «афганців» книги «Відлуння афганських гір».
В'єтнам, Угорщина, Чехословаччина, Сирія, Афганістан, Югославія, Ірак... Це далеко не повний перелік розкиданих по всьому світу країн, де ступала нога ук-раїнського солдата.
По закінченні Великої Вітчизняної та Другої світової воєн риска під збройни¬ми конфліктами, на жаль, не була підвед¬ена. Зарано зітхнули з полегшенням ма¬тері, відправляючи синів на військову службу, зарано юнаки, йдучи в армію, сподівалися на освоєння тільки навчаль¬ної зброї. Історія вирішила по-іншому: на зміну війнам «гарячим» прийшла війна «холодна». Незважаючи на протилежну назву, вона теж збирала з людства данину новими жертвами, адже породила десятки локальних збройних конфліктів. У них довелося брати участь багатьом українцям. Офіційно визнано більш як 20 країн, на території яких у бойових діях брали участь радянські військовослужбовці, зокрема й жителі Уманщини.  
Ця книга — про них, солдатів миру. Уперше на Черкащині група ентузіастів, очолювана головою об'єднаної ради воїнів-інтернаціоналістів Уманщини Олегом Зайченком, вирішила зібрати й упорядкувати матеріали до унікального видання. У ньо¬му — не лише спогади учасників локальних воєн і нариси про лю¬дей, які були на чужині зі зброєю в руках, а й спроба хоча б побіжно познайомити читачів з країнами, де довелося воювати землякам; висвітлити причини, які призвели до зброй¬них конфліктів.
Першим кроком до виходу у світ цього видання була книга «Відлу¬ння афганських гір». Уже сама назва говорить про її зміст — книга присвячена уманчанам, яких об¬палив, але не зламав Афган. Надзвичайно позитивне її сприйняття не лише колишніми «аф-ганцями», а й багатьма далекими від військової служби читачами, цей колектив авторів (упорядники – О. В. Зайченко, М. М. Коструба, В. М. Устинова). У новій книзі – розповіді про бойовий шлях земляків, починаючі з громадянської війни в Іспанії й закінчуючи збройними конфліктами нашого часу.
«Вірю, що ця книга потрапить до рук не лише колишніх воїнів і поведе їх хвилями спогадів у найпотаємніші куточки пам'яті. Впевне¬ний, що до змісту її сторінок не залишиться байдужою молодь, яка, на жаль, сьогодні мало що знає про конфлікти «холодної» війни. І вина в цьому перш за все старшого покоління, адже воно надто довго робило вигляд, що локальних війн та їх жертв не існувало, замов¬чуючи цю дуже непросту сторінку новітньої історії. Радий з того, що знайшлися патріотично налаштовані небайдужі люди, які змогли хоча б частково, в межах одного регіону, усунути цю прогалину. Нехай збройні конфлікти, про які йде мова у цій книзі, ніколи не стануть реальністю ні в цих, ні в інших країнах планети Земля», – писав у передмові до нового видання генерал-лейтенант, командувач 40-ю армією Б. І. Ткач.
23.07.2014
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.