" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Про надання статусу учасника бойових дій Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993987 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Про надання статусу учасника бойових дій Надрукувати Надіслати електронною поштою
ato20141008.jpgПорядок надання статусу учасника бойових дій доволі простий і вже відшліфований роками – з часу прийняття Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Тому і для учасників антитерористичної операції у цьому питанні не повинно виникати жодних ускладнень. Про це заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко.
За його словами, цим громадянам необхідно подати до відомчих комісій, створених при центральних органах виконавчої влади та інших державних органах, довідки про свою участь в АТО, засвідчені командирами військових формувань, у разі поранення – висновок медичної комісії, а для нарахування пенсій – копію паспорта. Після розгляду документів відомчими комісіями рішення про надання статусу учасника бойових дій прийматиме Міжвідомча комісія, яка вже працює. Артур Дерев’янко звернувся до журналістів з проханням якомога ширше донести цю інформацію до людей.
– Проблем з наданням статусу немає, крім тих добровольчих батальйонів, які не підпорядковуються поки що ніяким військовим формування. Ініціатором такого підпорядкування, на мою думку, мають стати силові відомства. Ускладнення виникають з тими, хто вже загинув (зокрема, з наданням пільг їхнім родинам), або з волонтерами, які їдуть в зону АТО і отримують поранення. Але ми вивчаємо кожний окремий випадок, хоча й змушені працювати «з коліс, адже Служба створена лише у вересні», – зазначив Артур Дерев’янко.
Він також поінформував, що СБУ найближчим часом оприлюднить територіальну зону АТО, до якої увійдуть Донецька та Луганська області. Також опрацьовується питання про включення до цієї зони деяких районів Харківської області.
На запитання журналістів, чи буде надаватися статус учасника бойових дій медичним працівникам і представникам інших професій, які працюють в зоні АТО, Артур Дерев’янко відповів ствердно. «За умови, якщо будуть подані відповідні документи про відрядження», – зауважив він. А на запитання щодо надання статусу «дітей війни» громадянам, які нині перебувають у зоні проведення АТО, очільник Служби повідомив, що наразі це питання опрацьовується.
Прес-служба Міністерства соціальної політики.
08.10,2014
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.