" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - "ВДВешна феєрія на "Чайці" Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987064 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
"ВДВешна феєрія на "Чайці" Надрукувати Надіслати електронною поштою
  


Сорокалетов, ЛісовийЧисте синє небо і яскраве сонце... На велетенському полі - юрба молодих щасливих людей. Поміж них, неначе волошки на пшеничній ниві - десятки голубих беретів колишніх воїнів-десантників. Зрештою, вони ніколи не вважають себе колишніми.
- "ВДВешник" - це назавжди, - кажуть могутні хлопці в один голос. У такій диво-атмосфері в рамках святкування Дня Аеромобільних військ на столичному спортивному комплексі "Чайка" відбулося змістовне й видовищне дійство. Воно відкрилося традиційними привітаннями ветеранів-десантників.

 
 Серед почесних гостей свята - президент Міжнародної громадської організації "Випускників Рязанського повітряно-десантного училища, військовослужбовців та ветеранів повітряно-десантних, аеромобільних військ спеціального призначення" Юрій Володимирович Сорокалетов, народний депутат України, голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), випускник Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища Сергій Васильович Червонописький, начальник Центрального управління Аеромобільних військ Збройних Сил України в 1993-1998 роках, генерал-майор Віталій Анатолійович Раєвський, який стояв біля витоків створення Аеромобільних військ, начальник Управління Аеромобільних військ командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Сергій Гурійович Лісовий, народний депутат України Станіслав Михайлович Аржевітін, секретар робочої групи з патріотичного виховання молоді при Апараті ради національної безпеки і оборони України Іван Михайлович Якубець, представник торгової марки "Десант", директор ЗАТ "Оболонь" з маркетингу Олена Горбачук.
Після урочистого привітання професійні артисти і аматори розпочали театралізовані виступи, які вдало поєднувалися з конкурсами для кількох тисяч глядачів.
Головним елементом шоу-програми, як завжди були показові виступи з рукопашного бою бійців спеціального призначення МВС України. Овації глядачів викликали виступи патріотичних клубів "Сруб" і "Гроза", естрадно-циркового колективу і кінно-каскадерської групи. У повітрі незмінно кружляли невеликі спортивні літаки Як-52, пілоти яких цього дня працювали у режимі "повітряних таксистів" для всіх бажаючих. Понад 25 гривень за одну хвилину польоту - і ти у небі. Кайф-драйв, який ні з чим не можна зрівняти!
На святі виступили зі своїми піснями групи "Долг", "Щураві із 201", неповторний бард В'ячеслав Купрієнко та інші. А його ініціатором уже втретє стала Міжнародна громадська організація "Випускників Рязанського повітряно-десантного училища, військовослужбовців та ветеранів повітряно-десантних, аеромобільних і військ спеціального призначення" за підтримки військового відомства та МВС України, Української Спілки ветеранів Афганістану, робочої групи з питань патріотичного виховання молоді при Апараті Ради національної безпеки і оборони України, спонсора свята - торгової марки "Десант".
- Наша мета - привітати колег-ветеранів та долучитися до військово-патріотичного виховання молоді, - розповідає президент МГО "РВДУ" Юрій Сорокалетов. - Ми відчуваємо відповідальність за стан аеромобільних військ в Україні, намагаємося зробити свій внесок у справу їхнього розвитку.
На прес-конференції, яка відбулася у рамках урочистостей, порушувалися деякі болючі теми підготовки і навчання українських десантників, зокрема офіцерського складу.
- Зміна місця розташування навчального закладу певний час, безумовно, впливатиме на рівень підготовки майбутніх десантників, - зазначив перший заступник начальника Головного управління - начальник соціально-психологічного управління Головного управління особового складу Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Олександр Копаниця. - Однак, слід зазначити, Львівський військовий інститут, де відтепер готуватимуть аеромобілістів, має достатню матеріальну базу. Незабаром навчальний заклад укомплектують і фаховим викладацьким складом з достатнім досвідом служби в аеромобільних військах.
За словами організаторів військово-десантного свята, наступного року планується значно розширити і збагатити його змістовно. Як повідомив Юрій Сорокалетов, громадська організація, яку він очолює, і надалі працюватиме у цьому напрямі. А ще планує отримати дозвіл на зведення в Києві пам'ятника воїнам-десантникам, надати фінансову допомогу патріотичному клубу "Сруб", а також відновити один з об'єктів Київського укріпрайону, який обороняла 3-я Повітряно-десантна бригада. Ветерани "повітряної гвардії" вважають це своїм святим обов'язком.
Організатори свята висловлюють вдячність усім, хто брав участь в його проведенні - Київському міському голові, голові Києво-Святошинської райдержадміністрації, начальнику Києво-Святошинського райвідділу внутрішніх справ, голові Києво-Святошинської районної організації ветеранів афганської війни, голові сільради Петропавлівської Борщагівки, начальнику спортивного комплексу "Чайка", директору автопарку № 8. Подяка всім спортклубам і командам, які взяли участь у незабутньому видовищі.
Вадим КОВАЛЬОВ.
Chayka
Показові виступи під час військово-спортивного
свята на спорткомплексі "Чайка".

 
   
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.