" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 830/2014 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40986115 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 830/2014
Про заходи у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів
З метою забезпечення належної організації та проведення заходів до Дня пам'яті жертв голодоморів (22 листопада 2014 року), гідного вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу 1932 - 1933 років, голодоморів 1921 - 1922, 1946 - 1947 років в Україні постановляю:
1.Кабінету Міністрів України:
1) утворити у десятиденний строк організаційний комітет з підготовки та проведення у 2014 році заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, включивши до його складу, зокрема, представників Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору - геноциду 1932 - 1933 років в Україні;
2) розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів на 2014 рік у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, передбачивши, зокрема:
проведення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, молоді, дипломатичного корпусу іноземних держав, народних депутатів України, науковців жалобних заходів у місті Києві, в тому числі на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні";
організацію тематичних виставок, презентацій, відкритих лекцій, інших публічних заходів, демонстрацію фільмів, художніх творів, відео-, фото- та інших документів, записів свідчень очевидців тощо;
проведення методичної, наукової, інформаційно-просвітницької роботи з метою донесення до широкої аудиторії, передусім молоді та студентів, об'єктивної інформації про трагічні події української історії;
3) ужити необхідних заходів щодо своєчасного завершення спорудження у місті Вашингтоні (Сполучені Штати Америки) пам'ятника жертвам Голодомору 1932 - 1933 років та його урочистого відкриття.
2. Оголосити 22 листопада 2014 року о 16.00 на вшанування пам'яті жертв голодоморів загальнонаціональну хвилину мовчання.
3. На території України 22 листопада 2014 року приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо та телебачення.
4. Запропонувати релігійним організаціям провести панахиди за жертвами голодоморів 1921 - 1922, 1932-1933, 1946 - 1947 років в Україні.
5. Обласним, Київській міській державним адміністраціям:
1) забезпечити проведення у регіонах відповідних заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, зокрема, покладань траурних вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків до пам'ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів, запалення свічок та інших скорботних заходів;
2) сприяти представникам громадськості у проведенні в населених пунктах України заходів, присвячених вшануванню пам'яті жертв голодоморів.
6. Міністерству закордонних справ України:
1) забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, а також залучення представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованого в Україні, до участі в офіційних заходах, які проводитимуться у місті Києві;
2) сприяти представникам української громадськості за кордоном у проведенні заходів із вшанування пам'яті жертв голодоморів.
7. Державному комітету телебачення і радіомовлення України сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів.
Президент України Петро ПОРОШЕНКО.
29 жовтня 2014 року.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.