" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 829/2014 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988485 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 829/2014
Про встановлення відзнаки Президента України – медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників"
З метою гідного відзначення громадян з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських ' загарбників у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років та відповідно до пункту 25 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:
1. Установити відзнаку Президента України – медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників".
2. Затвердити такі, що додаються:
Положення про відзнаку Президента України – медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників";
Малюнок відзнаки Президента України – медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників";
Зразок бланка посвідчення до відзнаки Президента України – медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників".
3. Кабінету Міністрів України разом з Державним управлінням справами забезпечити за участю Національного банку України виготовлення відзнаки Президента України - медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників", бланків посвідчень та футлярів до неї, вирішивши в установленому порядку питання щодо фінансового забезпечення відповідних заходів.
Президент України Петро ПОРОШЕНКО.
28 жовтня 2014 року.


ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 28 жовтня 2014 року № 829/2014
ПОЛОЖЕННЯ
про відзнаку Президента України – медаль
"70 років визволення України від фашистських загарбників"
1. Відзнакою Президента України – медаллю "70 років визволення України від фашистських загарбників" (далі - медаль) нагороджуються: учасники бойових дій періоду Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років;
інваліди війни з числа осіб – учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років;
колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків;
колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, які визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.
2. Вручення медалі проводиться в урочистій обстановці Президентом України або від його імені керівниками центральних органів виконавчої влади, головами обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівниками закордонних дипломатичних установ України.
3. Разом з медаллю вручається посвідчення встановленого зразка.
4. Медаль виготовляється з латуні і має форму кола діаметром 32 мм. На лицьовому боці медалі – зображення монумента-скульптури "Батьківщина-мати" у місті Києві. У лівій частині знака – напис "1944", у правій - "2014". У нижній частині – зображення лаврової гілки.
На зворотному боці медалі у центрі – напис "70 років визволення України від фашистських загарбників" у п'ять рядків. У нижній частині правої сторони - зображення лаврової гілки.
Усі зображення і написи рельєфні. Знак обрамлений бортиком.
За допомогою кільця з вушком медаль з'єднується з п'ятикутною колодкою, обтягнутою шовковою муаровою стрічкою сірого кольору, з двома смужками синього і жовтого кольорів по краях. Ширина стрічки -24 мм, ширина смужок - по 2 мм кожна. На зворотному боці колодки -застібка для прикріплення медалі до одягу.
Планка медалі являє собою прямокутну металеву пластинку, обтягнуту стрічкою, як на колодці медалі. Розмір планки: висота - 12 мм, ширина - 24 мм.
5. Для нагородження медаллю громадян України обласними та Київською міською державними адміністраціями складається та затверджується список осіб, представлених до нагородження відзнакою Президента України - медаллю "70 років визволення України від фашистських загарбників" (далі - список), а для нагородження іноземців такий список складається та затверджується Міністерством закордонних справ України.
Цей список має містити такі відомості про особу: прізвище, ім'я та по батькові; місце проживання; документ, на підставі якого особу включено до списку.
6. Підставою для включення до списку є документи, які підтверджують відповідно до законодавства України статус особи, зазначений у пункті 1 цього Положення.
Підставою для включення до списку іноземців також є документи, що підтверджують їх участь у бойових діях проти фашистських загарбників на території України під час Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років.
7. Про вручення медалі та посвідчення до неї складається Протокол вручення державних нагород України за встановленою формою відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19 лютого 2003 року № 138.
Зазначений Протокол зберігається органом, який проводив вручення.
Глава Адміністрації Президента України Б. ЛОЖКІН.
medal_10_14_0001.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.