" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ділова зустріч голови УСВА з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41118228 Відвідувачів
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Ділова зустріч голови УСВА з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Надрукувати Надіслати електронною поштою

За ініціативи представництва ОБСЕ в Україні відбулася зустріч голови УСВА Сергія Червонописького з представниками Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні з березня 2014 року за проханням українського уряду. Спеціальна моніторингова місія готує щоденні звіти про ситуацію в Україні для 57 країн-учасниць ОБСЄ на підставі спостережень та інтерв'ю спеціальних уповноважених членів місії.
В розмові брали участь керівник групи СММ ОБСЄ Матіас Калуш,  спостерігачі групи Хана Шнайдрова  і Фарход Атаматов, заступник голови УСВА Валерий Аблазов, голова Київської міської організації УСВА Микола Гончаренко і активісти УСВА Зубер Артабаєв і Віталій Васильченко.
DSCF9045.jpg

Сергій Червонописький ознайомив поважних представників зі структурою і напрямками діяльності УСВА, найбільш змістовно розповів про волонтерську роботу всіх територіальних організацій ветеранів афганської війни у зонах підвищеної небезпеки України, зокрема на Донбасі. Навів приклади мужності та патріотизму членів Спілки Сергія Шоніна, Іси Курамагомедова, Зубера Артабаєва та інших при вирішенні гуманітарних завдань допомоги воїнам, розшуку без вісті пропалих, транспортуванню тіл загиблих, визволенню полонених, доставки продуктів харчування для населення Луганської і Донецької областей України, Матіас Калуш нагадав учасникам зустрічі про мандат та завдання Місії, підкреслив зацікавленість співпраці з неурядовими організаціями, перш за все з організаціями ветеранів війни, у питаннях встановлення миру і безпеки в Україні, навів приклади плідної співпраці СММ ОБСЄ з Одеською і Івано-Франківською організаціями УСВА, повідомив, про те, що членам Місії добре відомо поважне ставлення всіх ворогуючих сторін і груп до ветеранів афганської війни, тому цей авторитет ветеранів потрібно більш ефективно використовувати у переговорному процесі.
У підсумках зустрічі Сергій Червонописький висловив подяку представникам міжнародної організації за підтримку  України і наголосив на важливості об’єктивності інформаційних кампаній як на території України так і за кордоном для висвітлення правди про події, що відбуваються в Україні. Сторони домовились про продовження контактів і взаємних консультацій, а також про активізацію співпраці регіональних організацій СММ ОБСЄ і УСВА з питань встановлення миру і безпеки в Україні. З цією метою голова УСВА Сергій Червонописький надав відповідні доручення головам територіальних організацій УСВА.

Прес-служба УСВА.
16.01.2015
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.