" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Лікуванню ветеранів – повсякденну увагу і контроль Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41012227 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Лікуванню ветеранів – повсякденну увагу і контроль Надрукувати Надіслати електронною поштою
DSCF9057.jpg
29 січня директор департаменту медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України С. Г. Хотіна і її заступник Р. Я. Перепелична ознайомилися зі станом лікувальної та господарчої роботи в Українському госпіталі для воїнів-iнтернацiоналiстiв «Лiсова поляна», оглянули  матеріальну базу, зустрілися з пацієнтами та медичним персоналом. Відповідальні співробітники МОЗ на місці ознайомилися з  формами і обсягом організаційної та матеріальної допомоги Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) державному лікувальному закладу, в якому лікуються ветерани війни і родини загиблих воїнів.  
Голова УСВА С. В. Червонописький на зустрічі з С. Г. Хотіною і Р. Я. Перепеличною (на знімку) розглянули питання надання медичної допомоги ветеранам війни. Сергій Васильович нагадав, що в Україні плідно функціонує профільний спеціалізований медичний Державний заклад «Український госпіталь для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна» МОЗ України», якому більш 25 років.
Цільовими пацієнтами госпіталю є інваліди війни і учасники бойових дій на території інших держав. В Україні мешкає більш 200 тисяч ветеранів війни таких категорій, більшість яких об’єднані у Всеукраїнську громадську організацію Українську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Упродовж двох десятиріч незалежності України було створено дієву  антикорупційну модель взаємодії Державного закладу і неурядової організації, яка підтримує медичне забезпечення інвалідів війни і учасників бойових дій на території інших держав відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
УСВА за погодження з керівництвом госпіталю узяла на себе і постійно виконує таки взаємопов’язані обов’язки:
– надання допомоги МОЗ і госпіталю в організації відбору кандидатів на лікування з урахуванням стану здоров’я ветерана, черзі на лікування та особистих якостей, які заважають пацієнту отримувати курс лікування в зв’язку з систематичними попередніми порушеннями внутрішнього порядку госпіталю;
– розподіл і закріплення приміщень госпіталю за обласними організаціями УСВА для відповідального контролю за їх поточним технічним станом, обладнанням, своєчасного ремонту, додаткового облаштування для покращення умов перебування пацієнтів;
– надання допомоги госпіталю у постачанні додаткових овочів і фруктів для підвищення якості харчування;
– сприяння у покращенні забезпечення госпіталю ліками та спеціальним медичним обладнанням.
З метою протидії корупції та спробам зруйнувати стабільну роботу Державного медичного закладу, його взаємодії з громадою, на підставі звернень обласних організацій УСВА, С. В. Червонописький запропонував:
– для закріплення чинного порядку підписати Угоду між МОЗ (госпіталем) та УСВА про спільні дії на виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та ввести її в дію нормативним актом МОЗ;
– створити рішенням МОЗ Громадську (наглядову раду) для контролю за виконанням Угоди.
В робочій зустрічі та обговоренні порушених питань брали участь заступники голови УСВА В. І. Аблазов, В. Г. Глюза, заступник голови Ревізійної комісії УСВА А. В. Литвинов.  

Прес-служба УСВА.
03.02.2015
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.