" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Загиблим і живим Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41112816 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Загиблим і живим Надрукувати Надіслати електронною поштою
Peremyshl20140218.jpg
118 мешканців Львівщини не повернулися з Афганської війни. Вічна шана полеглим. Їм присвячено чимало пам’ятних знаків у Львові та містах області. А напередодні чергової річниці виведення військ відбулося відкриття ще одного – у райцентрі Перемишляни.
Під звуки оркестру ветерани війни в Афганістані під державними прапорами і символікою УСВА чіткою колоною пройшли по місту. На невеликому майдані в самому центрі, увінчаному прапорами, транспарантами, плакатами і квітами, зібралися мешканці, гості, представники багатьох «афганських» осередків області, ветерани різних воєн і військових конфліктів.
Під час урочистого віче в усіх – зосереджені обличчя, у декого на очах – сльози, та погляди спрямовані на стелу. На ній викарбувано: «Твоїм синам, які пройшли пекельними шляхами війни в Афганістані, загиблим і ще живим», поряд викарбувана постать солдата з автоматом, імена трьох перемишлянців, загиблих у тій війні: Степан Михайлович Бекас, Богдан Павлович Липа, Степан Ярославович Побережний. Їх троє з-поміж більш як шести десятків перемишлянців, які пройшли цю війну. Десятьох уже немає… Інші ж пам’я-тають усе, бо колишніх воїнів не буває.
Відбулося богослужіння та освячення пам’ятного знака. До краян звернулися керівники районної адміністрації Роман Андрусишин і районної ради Микола Музичка, міський голова Іван Зозуля, голова місцевого осе-редку УСВА Андрій Шарван, заступник голови Львівської обласної організації ветеранів Афганістану Ігор Табака і ветеран тієї війни, перемишлянець, полковник у відставці, кавалер трьох орденів, інвалід війни першої групи Анатолій Янков.
Учасникам війни в Афганістані, всім, хто допоміг у спорудженні знака, урочисто вручили подяки і пам’ятні медалі.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих в Афганській війні та у нинішній – за незалежність і територіальну цілісність України. І нині ветерани Афганістану в строю – подають приклад нескореності й честі молодим бійцям.

Анатолій ЯНКОВ.
Фото В. КОМАРА.
18.02.2015
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.