" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Буковина вшанувала воїнів-інтернаціоналістів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40992667 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Буковина вшанувала воїнів-інтернаціоналістів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Bukovyna20150215_1.JPG
Напередодні 26-ї річниці виведення військ з Афганістану під час зустрічі з міським головою Олексієм Каспруком ветерани «афганського» руху  запропонували учасникам АТО об’єднати зусилля в питаннях захисту соціальних прав і гарантій для учасників бойових дій та їхніх родин, патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих бойових побратимів.
Воїни-інтернаціоналісти вважають, що мають достатній досвід роботи у цьому напрямку, який може знадобитися новим громадським організаціям, які відстоюють права учасників АТО та їхніх родин. Активісти Чернівецької міської організації УСВА порушили низку питань підвищення рівня соціального захисту ветеранів – учасників бойових дій, членів їх родин та їх участі у суспільному житті міста.
За результатами обговорення міський голова Олексій Каспрук доручив винайти можливість збільшити розмір щомісячної адресної допомоги, яка виплачується з міського бюджету родинам воїнів, які загинули під час виконання військового обов’язку в Афганістані, а також винайти кошти на облаштування та розвиток музею бойової слави у ЗОШ №28. Ветерани міської організації запропонували воїнам АТО спільно використовувати музей для вшанування пам’яті загиблих бойових побратимів, висвітлення подвигу українських вояків, патріотичного виховання молоді. Вирішено також розпочати створення кутків бойової слави в кожній чернівецькій школі та встановити шефство учнівських колективів над родинами загиблих вояків. Запропоновано у школах міста встановлювати меморіальні дошки на честь випускників – героїв , які загинули під час виконання військового обов’язку. Започатковану торік міським головою військово-патріотичну учнівську гру «Патріот» запропоновано зробити загальноміською із проведенням шкільних та районних етапів. Учасники бойових дій в Афганістані, які потребують поліпшення житлових умов, запропонували отримати земельні ділянки в масиві, який розробляється під індивідуальне будівництва житлове будівництво для учасників АТО. Буде також укладено домовленість з провайдерами про надання родинам учасників бойових дій 50% знижки на послуги з підключення Інтернету.
Bukovyna20150215_2.JPG

Активісти міської організації УСВА будуть залучатися до рейдів із контролю за якістю послуг на громадському транспорті та дотриманням перевізниками соціальних гарантій пільгових категорій населення. Олексій Каспрук повідомив, що за його розпорядженням при виконавчому комітеті міської ради створюється постійно діючий Координаційний центр з питань сприяння родинам учасників бойових дій , який об’єднає зусилля усіх громадських організацій, що опікуються проблемами учасників АТО та їхніх родин. До участі у роботі цього центру запрошено також представників міської організації УСВА.
З нагоди 26-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 15 лютого відбулися пам’ятні та урочисті заходи.
Голова облдержадміністрації Олександр Фищук, заступник керівника апарату облдержадміністрації Олександр Шкурідін, голова обласної ради Михайло Гайничеру, заступник Чернівецького міського голови Георгій Леонтій, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, голови Чернівецької обласної та міської організацій УСВА Петро Раца і Ілля Горбатюк, представники ветеранського активу, молоді та громадськості краю хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих буковинців і поклали квіти до пам’ятника.
Святі отці Української православної церкви відслужили панахиду за душами усіх буковинців, полеглих у ході Афганської війни, та тих, що віддали своє життя за незалежність і цілісність України на сході і під час Революції Гідності.
У Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбулися урочисті збори. З вітальним словом до воїнів-«афганців»  звернувся голова облдержадміністрації Олександр Фищук, подякувавши їм за активну участь у громадському житті області та в реалізації важливих соціальних проектів. Посадовець висловив впевненість у тому, що мирні ініціативи Президента України та зусилля Уряду, спрямовані на відновлення боєздатності Збройних Сил України, дадуть відповідні результати, і кровопролиття на Сході України буде зупинено.
Bukovyna20150215_3.JPG

«Хочу запевнити, що обласна влада й надалі сприятиме вирішенню важливих питань соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців, які виконували свій військовий обов’язок як на території України, так і на чужині», – підсумував Олександр Фищук.
За мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку перед Вітчизною, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 26-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, активістів ветеранського руху Буковини нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради, Подяками Чернівецького міського голови, а також Почесними грамотами Чернівецької обласної організації УСВА.

Прес-центр обласної та міської  організацій  УСВА.
18.02.2015
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.