" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - А біль на серці не вщухає… Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41109814 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
А біль на серці не вщухає… Надрукувати Надіслати електронною поштою
bobrinec20150525_1.jpg

18 травня в селі Володимиро-Іллінка Бобринецького району Кіровоградської області на приміщення сільської школи урочисто відкрито меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Віктору Миколайовичу Кулішу, який загинув в Афганістані.
У 2013 році на загальних зборах Бобринецька районна організація УСВА прийняла рішення про встановлення шістьом полеглим  в Афганістані землякам меморіальні дошки. Саме цього весняного ранку було відкрито п’яту дошку загиблому воїну-інтернаціоналісту, який нагороджений медаллю «За бойові заслуги» і орденом Червоної Зірки (посмертно). Його ім’ям названа одна з вулиць села.
На шкільному подвір’ї зібралися представники сільської ради, жителі села та учні школи. Завітали на цей захід брат загиблого Валерій і воїни-«афганці» району.  На урочистому мітингу виступили голова райдержадміністрації Сергій Шевченко, голова райради Іван Танасієнко, заступник військового комісара Бобринецько-Устинівсько-Компаніївського військкомату, учасник АТО Ігор Каліщук, директор місцевої школи Ліна Небелиця, голова Кіровоградської обласної  організації УСВА Віктор Остащук, голова Бобринецької районної організації УСВА Микола Тосік. Дуже зворушливим був виступ учнів Володимиро-Іллінської  школи.
bobrinec20150525_2.jpg

Бойові побратими  відвідали могилу загиблого героя, де вшанували його пам'ять хвилиною мовчання. Потім згадували роки служби в Афганістані. Більшість із них навчалися разом з Віктором в автомобільній школі. Миколі Івашкіну довелося служити з ним в одній військовій частині. Микола Миколайович, нагороджений медаллю «За відвагу», брав також участь в тому бою коли загинув наш земляк. З хвилюванням та з болем в серці  вони розповідали якою був хорошою людиною цей простий сільський хлопець Віктор Куліш.
Бобринецька районна організація УСВА планує у вересні встановити меморіальну дошку в селі Василівка Миколі Браслу, загиблому в Афганістані.
Микола ТОСІК,
голова Бобринецької районної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.