" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Каскад-Карпати» – 35 років потому Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41277013 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Міністерство оборони
Урядовий портал
«Каскад-Карпати» – 35 років потому Надрукувати Надіслати електронною поштою
dscf9441.jpg
12 серпня 2015 року ветерани команди «Карпати» загону спецпризначення «Каскад» відзначили 35 років з дня формування і початку бойової діяльності в Афганістані.
dscf9450.jpg
Kaskad20150812_3.jpg

Головні завдання на території Афганістану, які покладалися і виконувала команда  спецпризначення «Каскад»:
– забезпечення безпеки радянських громадян, закладів і спільних об’єктів співробітництва, звільнення військовополонених і заручників, отримання інформації оперативним шляхом і виконання спецоперацій;
– надання допомоги у створенні та організації діяльності органів безпеки ДРА і наступної взаємодії з ними у ході проведення різноманітних операцій.
Kaskad20150812_4.jpg

Команду «Карпати» формували з кадрових офіцерів і резервістів на території України. Це були зріли, добре підготовані професійно і морально громадяни з вищій освітою і високим інтелектом. 
Kaskad20150812_5.jpg

Задачі і обов’язки, які здійснила команда «Карпати», як частина загону «Каскад», було виконано з честю, за що особовий склад отримав високі  державні нагороди.
Kaskad20150812_6.jpg

Становлення команди, її бойова діяльність добре висвітлено у книгах командира команди «Карпати» Геннадія Сергійовича Лобачова, які видані у 2006 і 2010 роках.
Kaskad20150812_7.jpg
Kaskad20150812_8.jpg

Ветерани підрозділу і нині займають активну життєву позицію в професійній і громадській діяльності, надійно зберігають бойові традиції, підтримують взаємні контакти, спілкуються, зустрічаються, допомагають одне одному. Ювілейні зустрічі проводяться регулярно через кожні п’ять років. Всі пам’ятають масштабні широкі зустрічі у Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Сумах.
Kaskad20150812_10.jpg
Kaskad20150812_11.jpg

Відзначення ювілейної дати розпочалося 12 серпня у столиці України. Ветерани війни поклали квіти до Всеукраїнського меморіалу загиблим в Афганістані, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих і померлих бойових побратимів. У церкві Воскресіння Христового – Храмі пам’яті загиблих і ветеранів Афганістану відбулася панахида по загиблим і померлим воїнам.
В урочистих заходах взяли участь голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С. В. Червонописький, голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції А. В. Дерев’янко, начальник Сумського кадетського ліцею генерал-майор Ю. І. Свідлов.
Kaskad20150812_12.jpg

У залі для урочистих церемоній одного з комплексів в Бучі під Києвом ветерани в дружній теплій атмосфері отримали нагороди за плідну громадянську діяльність від УСВА і інших громадських організацій, висловили свої думки щодо сучасних подій в Україні і за її межами, домовилися про майбутнє організацій й співпрацю.
Усі висловили вдячність організаторам ювілейній зустрічі Г. С. Лобачеву, С. Г. Синченку, В. Д. Койнову, С. В. Червонопиському та побажали бойовим побратимам зустрічатися ще багато років.
Прес-служба УСВА
   
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.