" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Нове видання. Новітнім героям України присвячено... Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987784 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Нове видання. Новітнім героям України присвячено... Надрукувати Надіслати електронною поштою
knyga20150929.jpgНапередодні Дня Незалежності  відбулася презентація книги «Світла пам’ять Героям полеглим. Честь і слава Героям живим!», яку видав колектив авторів Академії сухопутних військ.
Ідея щодо видання зародилася у начальника Академії генерал-лейтенанта Павла Ткачука після того, як наших вихованців почали масово нагороджувати бойовими орденами. Одразу була створена робоча група, до складу якої увійшли полковник Юрій Гусар, майори Олег Бабяк, Ірина Шаповалова, військові журналісти полковники запасу Ігор Махно та Ігор Мосейченок, начальник редакційно-видавничого відділу вишу працівник ЗС України Галина Озерова, редактори Тетяна Животова, Наталія Хмелюк, коректор Оксана Мінєєва та Оксана Хамуляк.
Творчий колектив впродовж року по крупицях збирав із різноманітних доступних джерел необхідний матеріал, систематизуючи та узагальнюючи розрізнену інформацію. Матеріали для неї складають раніше надруковані журналістські твори, спогади із соціальних мереж, а також інтерв’ю із безпосередніми учасниками бойових дій у зоні проведення АТО.
Героями цієї книги стали випускники Академії сухопутних військ, які зі зброєю у руках виступили на захист територіальної цілісності та незалежності нашої країни. Багато з них нагороджені  державними нагородами, четверо отримали найвище визнання – звання Героя України. На жаль, чимало із вихованців заплатили за нашу свободу найвищу ціну – своє життя.
– Сьогодні воїни Збройних Сил України, демонструючи мужність і героїзм, виступають гарантом захисту інтересів нашої Батьківщини. І серед них –  випускники та курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За час свого існування наш вищий військовий навчальний заклад прославили багато славних синів українського народу. І нині до шеренги національної пам’яті стають ті, хто виявив мужність у боях на Сході України, – говорить генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Ця книга –  незгасима свічка, яку ми запалили у своїх серцях у пам’ять про всіх випускників Академії та її нинішніх курсантів, що пройшли пекельними шляхами АТО. Книга вручатиметься родинам загиблих Героїв та тим, хто продовжує захищати Батьківщину зі зброєю в руках, розповсюджуватиметься у військових частинах, навчальних закладах та бібліотеках.
Переконані, що вона стане доступнішою для читачів та небайдужих громадян, які цікавляться подіями, що, без сумніву, увійдуть в новітню історію нашої держави.

Ігор МОСЕЙЧЕНОК,
учасник бойових дій в Афганістані.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.