" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ми у відповіді за них Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41040270 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Ми у відповіді за них Надрукувати Надіслати електронною поштою
   
 Черкаська область

Про наше майбутнє - дітей маємо дбати ми, дорослі. Коли у сім'ї все гаразд, то і дитина розвивається добре, а якщо ні... Тоді виникають ускладнення навіть із законом. А далі - поламані долі, обурення на весь білий світ - так до нескінченності. Тому крім організовуючої функції, захисту прав учасників бойових дій, Золотоніська міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану бере активну участь у процесі виховання шкільної та позашкільної молоді.
 

 Днями голова Спілки Григорій Шкурко, кавалер ордена Червоної зірки, заступник голови Віктор Буженко і члени організації Олександр Кирко, головний редактор газети "Златокрай" та автор цих рядків завітали до дітей, які відпочивають у спортивно-оздоровчому таборі на березі Дніпра. Керує табором начальник служби у справах неповнолітніх Золотоніського міськвиконкому, підполковник у відставці Віктор Харін. Йому допомагають тренери з ДЮСШ. Тут оздоровлюються 70 дітей, серед яких 15 - з девіантною поведінкою.
Ми були присутні на футбольних змаганнях, в яких брала участь і команда тренерів (до речі, їм теж голи забивали), ознайомилися з умовами проживання та харчування, обладнаним місцем для купання.
Протягом години розповідали дітям про службу в далекій країні з назвою Афганістан, про ту війну, про бойових побратимів, про тих, хто не повернувся додому. Про роботу Спілки, про учасників бойових дій, які згадуються у першій частині моєї книги "У складі контингенту. У кожного своя війна". Присутні на зустрічі мали нагоди ознайомитися з фотографіями, матеріалами журналів "Інтернаціоналіст", "Боевое братство", газет "Третій тост", "Народна армія", "Ленинское знамя". Деякі сторінки вже пожовкли, але публікації не втратили свого значення. Дехто з дітей навіть впізнав на фотографіях своїх знайомих.
Під час зустрічі Віктору Харіну було вручено книгу "У складі контингенту. У кожного своя війна" та касету гурту "Аіст", яким керує Леонід Мухін. А потім нас обступили діти й дорослі. На кожне запитання ми дали відповідь. З дітьми спілкувалися як з дорослими. нам розповідали із блиском в очах, як гарно було на екскурсіях у Корсуні, Холодному Яру, які різноманітні змагання проводяться у таборі, як гарно тут відпочивати.
"Ефективність такого зведеного табору велика, - сказав нам Віктор Харін. Діти, схильні до правопорушень, окрім організованого відпочинку, повноцінного і якісного харчування отримують досвід спілкування із позитивним середовищем. Проведення такого відпочинку стало можливим завдяки фінансуванню з управління молоді і спорту Черкаської облдержадміністрації та Золотоніської міської ради".
Діти у таборі рівні, ніхто не акцентує уваги на тих, хто з проблемних сімей. Всі вони - одна сім'я. І організатори табору, і тренери намагаються все робити для того, щоб ця міцна сім'я залишилась у пам'яті кожного. І це їм вдається.
Анатолій СКРИПНІК,
учасник бойових дій

 
   
.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.