" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відбулася позачергова конференція Чернігівського обласного відділення УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062411 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Відбулася позачергова конференція Чернігівського обласного відділення УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
mer12-bol-shoj-153x230_2.jpgmer12-bol-shoj-153x230_3.jpg
На базі Бахмацького району відбулася позачергова конференція Чернігівського обласного відділення УСВА.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих побратимів, воїнів Другої Світової війни і воїнів АТО та поклали квіти до пам’ятника воїнам-«афганцям». Вони оглянули відповідну експозицію в Бахмацькому районному історичному музеї.
mer12-bol-shoj-153x230.jpgЗ вітальним словом до присутніх делегатів конференції звернувся голова райдержадміністрації Віктор Міщук, який подякував ветеранам Афганістану за проявлений героїзм та мужність під час виконання інтернаціонального обов’язку, а також за активну громадську позицію, яку нині займають воїни-інтернаціоналісти. Адже ветерани афганської війни не стоять осторонь суспільно-політичного життя, є активними учасниками всіх суспільних процесів, що зараз відбуваються у державі. Посадовець зазначив, що в районі існує тісна співпраця між владою та районною організацією УСВА. Голова районної ради Віталій Кочерга, який теж є учасником бойових дій в Афганістані, розповів про спільну роботу з організацію «афганців» і іншимі ветеранськими спільнотами.
Основну увагу на засіданні було приділено виконанню Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, йшлося про соціальний захист воїнів-«афганців»: права на пільги при сплаті комунальних послуг, забезпечення санітарно-курортним лікуванням та засобами реабілітації, допомогу сім’ям загиблих воїнів-інтернаціоналістів тощо.
Обговорено співпрацю районних організацій воїнів-«афганців» з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Конструктивна розмова велась стосовно роботи по матеріально-технічному забезпеченню та фінансовій підтримці бійців АТО, увіковіченню пам’яті загиблих. Підбито підсумки проведеніх заходів з нагоди відзначення 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
mer12-bol-shoj-153x230_3.jpgmer12-bol-shoj-153x230_4.jpg
Конференція розглянула організаційне питання – головою Чернігівського обласного відділення УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) обрано Олександра Володимировича Соколова, який більше 20 років очолював обласну організацію ветеранів «афганців».
За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, надання допомоги у вирішенні питань соціального захисту ветеранів, інвалідів війни, членів сімей загиблих учасників бойових дій почесні відзнаки обласного відділення УСВА вручені голові райдержадміністрації Віктору Міщуку, голові районної ради Віталію Кочерзі та Бахмацькому міському голові Павлу Шимку.

Прес-служба Чернігівського обласного відділення УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.