" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На Вінниччині увічнено пам’ять воїна-інтернаціоналіста Петра Куща Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41287803 Відвідувачів
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
На Вінниччині увічнено пам’ять воїна-інтернаціоналіста Петра Куща Надрукувати Надіслати електронною поштою
1281.jpg
25 травня у селі Степашках на фасаді школі урочисто відкрито меморіальну дошку на честь загиблого в Афганістані Петра Івановича Куща.
Петро Кущ народився у селі Степашках 15 червня 1960 року. Закінчивши навчання у місцевій школі, вступив до Київського політехнічного інституту. 16 травня 1979 року призваний на строкову службу до лав Збройних Сил. У Республіці Афганістан з грудня 1979 року.  20 січня 1980 року командир відділення, молодший сержант десантно-штурмової роти Петро Кущ у бою з душманами, в провінції Баглан героїчно загинув. За мужність і відвагу посмертно нагороджений медаллю «За бойові заслуги». Він став першим, хто відкрив сумний рахунок загиблих в Афганістані з Гайсинського району.
4101.jpg

 Віддати данину пам’яті та шани Петру Кущу, до села прибули заступник голови районної ради Оксана Загребельна, голова обласної спілки ветеранів Афганістану Петро Кирилішин, заступник районного військового комісара, майор Василь Іващук, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Микола Ричков, У своїх виступах вони, а також Степаський сільський голова Василь Шестопал і директор місцевої школи Ірина Панченко ділилися своїми думками, враженнями про ту страшну, майже десятирічну війну, яка забрала тисячі молодих українських життів і скалічила сотні людських доль.
Голова районної спілки учасників війни в Афганістані, завідуючий народним музеєм ветеранів Афганістану, полковник у відставці  Володимир  Свіріпа зазначив: «Хто б і щоб там не говорив, ми були і назавжди залишаємося в пам’яті народній солдатами, які виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Цього дня схиляємо голови перед світлою пам’яттю Петра Куща. Він навічно в нашому строю». Також Володимир Михайлович подякував голові райдержадміністрації В. Уткіну, голові районної ради Г. Боровому, начальнику відділу культури і туризму М. Ричкову та сільському голові В. Шестопалу за надану матеріальну та фінансову допомогу у виготовленні та встановленні меморіальної дошки.
6101.jpg

Місцевий священик освятив меморіальну дошку. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять свого земляка, воїна-інтернаціоналіста та поклали квіти до могили загиблого на місцевому кладовищі. Відтепер Петро Кущ щодня нагадуватиме молодому поколінню, що своє минуле варто пам’ятати і шанувати, яким би славетним чи болючим воно не було.
З офіційного сайту Гайсинської районної ради.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.