" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На честь воїна-«афганця» Валерія Бакалова Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41093476 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
На честь воїна-«афганця» Валерія Бакалова Надрукувати Надіслати електронною поштою
bakalov1.jpg
Рівно 31 рік тому, 6 червня 1985 року, виконуючи свій військовий обов’язок,  у далекому Афганістані загинув наш земляк – гайсинчанин Валерій Михайлович Бакалов.
Валерій Бакалов  народився 26 травня 1958 року в Гайсині в сім’ї робітників. В 1975 році закінчив Гайсинську середню школу №4. Працював на шинному заводі у Дніпропетровську. 17 листопада 1976 року призваний в армію Бабушкінським РВК м. Дніпропетровська. У Республіці Афганістан з травня 1984 року. Прапорщик. Начальник продовольчого складу. Служив у військовій частині польова пошта 39678 м. Кундуз. Неодноразово брав участь у бойових операціях. 6 червня 1985 року, виконуючи бойове завдання, був смертельно поранений. За зразкове виконання службових обов’язків, мужність та відвагу нагороджений посмертно орденом Червоної Зірки. Похований в м. Гайсин.
bakalov2.jpg

6 червня 2016 року на фасаді міської школи №4 відкрито меморіальну дошку на честь Валерія Бакалова. У урочистому відкритті взяли участь дружина загиблого героя Ніна Іщук та  донька  Альона Бакалова-Михайлюк, голова районної ради Григорій Боровий, голова райдержадміністрації Владислав Уткін, голова районної організації ветеранів Афганістану Володимир Свіріпа, начальник відділу культури і туризму райдержадмніістрації Микола Ричков, учні і вчителі школи, громадськість міста.
– Гайсинщина втратила у тій далекій війні семеро своїх синів, і серед них – Валерій Михайлович Бакалов, – зазначив голова районної ради Григорій Боровий. – Щоб не казали сьогодні історики, як би не оцінювали ті військові дії, там були наші українці, наші хлопці, які мужньо виконували свій військовий обов’язок, не шкодуючи заради цього своє життя   і здоров’я… Продовжуючи ті військові героїчні традиції, і сьогодні наші хлопці віддано захищають рідну землю від ворога на сході України. Низький їм уклін, низький уклін  бійцям  афганської війни, вічна пам’ять Валерію Бакалову.
bakalov3.jpg

Директор школи Інна Сташко у своєму виступі зазначила, що меморіальна дошка Валерію Бакалову буде ще одним священним місцем у школі, як і  Обеліск загиблим у Другій Світовій війні,  яке нагадуватиме про подвиги випускника школи Валерія Бакалова, його мужність і героїзм.
Про події афганської війни та про її героїв нагадав присутнім Володимир Свіріпа – голова районної спілки ветеранів Афганістану.  В пам’ять  мужнього воїна звучали тужливі і патріотичні пісні у виконанні артистів районного Будинку культури.  
bakalov4.jpg

Честь відкрити меморіальну дошку було надано  дружині та доньці Валерія Бакалова, голові районної ради Григорію Боровому, голові райдержадміністрації Владиславу Уткіну, директору школи Інні Сташко, голові районної спілки ветеранів Афганістану Володимиру Свіріпі, учневі школи, командиру пошукового загону Артему Калиті.
 Вічна память  Валерію Бакалову, його загиблим побратимам-«афганцям», та  всім воїнам, що віддали життя, адже саме пам’ять для загиблих  є найвищою нагородою за їхній подвиг.
Офіційний сайт Гайсинської районної ради.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.