" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Увічнили пам'ять героїв Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41020102 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Увічнили пам'ять героїв Надрукувати Надіслати електронною поштою
shepetivka20160701_1.jpg
    24 червня на фасаді Шепетівського професійного ліцею урочисто відкрито меморіальні дошки випускникам Ярославу Давидову і Валерію Числюку, які героїчно загинули захищаючи суверенітет і територіальну цілісність на сході України.  
    Згадати їхній подвиг, висловити співчуття та щиру вдячність рідним і близьким Ярослава та Валерія прийшли помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій, представник міської ради, завідуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук, настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії протоієрей Анатолій Вересюк, члени Шепетівської спілки ветеранів Афганістану на чолі з Валерієм Окорським, учасник АТО, командир роти Національної гвардії Орест Юзвенко, вчителі і учні навчального закладу, друзі, місцеві жителі.
shepetivka20160701_2.jpg

    Ярослав Олегович Давидов у ліцеї навчався 2010–2013 роки за спеціальністю слюсар-ремонтник, електрогазозварник. Після закінчення призваний до армії, служив на Львівщині в 80-ї аеромобільної десантної бригади. Загинув 1 липня 2014 року у місті Слов’янську Донецької області від снайперського пострілу під час виконання бойового завдання. Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм Ярослав Давидов нагороджений посмертно орденом «За мужність» третього ступеня. Йому було лише 20 років…
shepetivka20160701_3.jpg

    Валерій Анатолійович Числюк після закінчення школи 1991–1992 роки навчався у Шепетівському професійному ліцеї за спеціальністю токар. Призваний під час мобілізації для участі в антитерористичній операції і проходив службу у 21-му мотопіхотному батальйоні 56-ї окремої мотопіхотної бригади старшим водієм. 3 грудня 2015 року підірвався на ворожій міні поблизу села Гнутове Донецької області. Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року за особисту мужність, високий професіоналізм і вірність військовій присязі нагороджений посмертно орденом «За мужність» третього ступеня.
shepetivka20160701_4.jpg

    Трагедія родин Числюків та Давидових – це трагедія нашого краю, держави. Колектив ліцею, очолюваний директором Олегом Антоновичем Окунєвським, для увічнення пам'яті своїх випускників вирішив встановити меморіальні дошки на приміщенні ліцею. Їх підтримали міська влада і громад кість.
    Відкрили меморіальні дошки мамі загиблих героїв Ярослава Давидова – Світлана Романівна і Валерія Числюка – Любовь Іванівна, учасник АТО, командир роти Національної гвардії Орест Юзвенко та учень Шепетівського професійного ліцею Сергій Ковтонюк.
    Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих земляків. Учасник бойових дій в Афганістані, протоієрей Анатолій Вересюк освятив меморіальні дошки, до яких поклали квіти.  

Володимир ПИПИЧ,
член Шепетівської СВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.