" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - День ВДВ під покровительством пророка Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41019985 Відвідувачів
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
День ВДВ під покровительством пророка Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_0364_1.jpg
  
    2 серпня православні віряни звертаються у своїх молитвах до святого пророка Іллі. Окрім них й частина військовослужбовців має цей день за велике свято, бо за професійним календарем його приурочили десантникам Високомобільних військ.
    Таким чином, ця серпнева днина поєднує у собі дві значимі події. Громадяни величають пророка і вшановують воїнів у голубих беретах та смугастих тільняшках, чия військова доблесть гідна поваги.
img_0379.jpg

    У Шепетівці (Хмельницька область)  воїни-«афганці», учасники антитерористичної операції, члени сімей військовослужбовців, парафіяни УПЦ Київського Патріархату з нагоди Дня ВДВ зібралися   біля пам’ятного знаку загиблим учасникам  АТО.
    Настоятель храму святого рівноапостольного князя Володимира отець Василь Гетьман привітав присутніх з подвійним святом. Сказав, що пророк Ілля є і покровителем воїнів-десантників. Священик у супроводі церковного хору провів панахиду за загиблими українськими захисниками, поіменно назвав тих, хто віддав життя за незалежність України вже у теперішній час.
img_0382.jpg

    Ветерани війн поклали квіти до пам’ятного знаку і під українським стягом колоною попрямували до центру міста до обелісків воїнам-героям – меморіалу «Вічний вогонь» і «Чорний тюльпан», де хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих і поклали до  них  квіти.
    На пам’ятнику загиблим «афганцям» викарбовано імена чотирьох героїв. Як сказав заступник голови міської спілки Ігор Алексєєв,  вони також були десантниками.
   Після урочистостей свято Високомобільних десантних військ продовжилось у міському Парку культури та відпочинку, де представники міської та районної влади вручили шепетівським десантникам – учасникам АТО – грамоти.
img_0654.jpg

    Мужнім чоловікам, котрі підкорили небо, був приурочений і святковий концерт місцевих творчих колективів. У ньому взяв участь і колишній десантник Іван Федас – популярний виконавець музичних творів на військову та афганську тематику. Разом із Сергієм Захарчуком вони виконали кілька пісень, присвячених героям бойових баталій.
    На святі були присутні десантники усіх поколінь, котрі у мирний час служили у цих доблесних військах. Тож шепетівська громада має пишатися цими мужніми чоловіками.

Є.ЄВГЕНЬЄВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.