" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - СПОЧИВ ІЗ МИРОМ ЗАСНОВНИК АФГАНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО РУХУ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40983537 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Міністерство оборони
СПОЧИВ ІЗ МИРОМ ЗАСНОВНИК АФГАНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО РУХУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
dedshevshuk.jpg14 жовтня 2016 року – на свято Покрови Пресвятої Богородиці в День захисника Вітчизни на 91 році життя перестало битися серце справжньої ЛЮДИНИ, нашого АФГАНСЬКОГО БАТЬКА – ШЕВЧУКА Василя Івановича.
31 рік свого життя він присвятив службі у Збройних силах, захисту Вітчизни, за бойові заслуги нагороджений орденом Слави та медалями. За цей час пережив жорстокі бої Великої Вітчизняної війни, поранення, контузію, загибель товаришів-фронтовиків, а потім – тяжкі повоєнні роки та постійні переїзди з одного місця на інше – така вже доля військових. Його єдиному сину Володимиру, який також став офіцером, судилося прожити значно коротше життя. Він загинув у травні 1980 року в пеклі афганської війни, яка тривала майже десять років, пройшовши через ціле покоління незагоєною раною, душевних страждань і біллю втрат...
І тоді, майже 30 років тому, коли ще молоді хлопці уходили на афганську війну і поверталися з неї вже зовсім іншими людьми, Василь Іванович зумів об’єднати навколо себе двадцятирічних ветеранів і створити в Чернігові один із перших в СРСР «афганських» клубів, згодом перетворивши його в могутню і дружню Чернігівську міську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Тоді, ще в далекому 1987 році, не тільки для всіх нас ветеранів афганської війни, а й для більшості представників нашого покоління він став не просто старшим товаришем, наставником, а й справжнім батьком. І сьогодні для багатьох «афганців» Василь Іванович Шевчук був і залишився зразком героїзму і патріотизму, мужності і відваги, вірності і порядності..
17 жовтня, ветерани Афганістану, разом з рідними, близькими та друзями провели в останню путь нашого «афганського» батю і з почестями поховали на міському кладовищі поруч із сином та дружиною Ніною Юхимівною.
Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Чернігівського обласного і міського відділень УСВА, Чернігівської обласної організації Партії ветеранів Афганістану висловлюють щирі співчуття всім рідним, близьким і друзям Василя Івановича.
Світла пам’ять про ШЕВЧУКА Василя Івановича назавжди збережеться в наших серцях.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.