" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Урочисте відкриття музею Бойової слави ветеранів Афганістану та ветеранів АТО Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41043094 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Урочисте відкриття музею Бойової слави ветеранів Афганістану та ветеранів АТО Надрукувати Надіслати електронною поштою
З нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва, в селі Тойкут на Волині  відбулося урочисте відкриття музею Бойової слави ветеранів Афганістану та ветеранів АТО. Протягом кількох місяців ветерани своїми силами проводили поточний ремонт приміщення музею, поповнювали експонати, оформляли стенди.
 volyn201610201_1.jpgvolyn201610201_2.jpgvolyn201610201_3.jpg
На експозиціях музею висвітлюються сторінки історії, безпосередніми учасниками творення якої є жителі району. Це й війна в Афганістані, АТО на сході України, розбудова сучасної української армії.
 
Значна частина експозицій музею присвячена найактуальнішому на сьогодні — подіям на сході України, антитерористичній операції, в якій беруть участь жителі Ковельщини.
 
Відкрив захід ветеран афганської війни Сергій Ілюшик, який зазначив, що 14 односельчан з Тойкутської сільської ради брали участь у бойових діях в Афганістані, 9 ветеранів АТО брали участь у конфлікті на Сході України.
 volyn201610201_4.jpgvolyn201610201_5.jpgvolyn201610201_6.jpg
Продовжив розповідь про роботу Ковельської МО УСВА  з військово-патріотичного виховання  її голова – Микола Савосюк .
 
Свою позицію щодо підтримки починань ветеранів висловив голова районної ради Андрій Броїло та перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман.
 
Цікавими були розповіді ветеранів АТО, бійців 14 ОМБ Андрія Марчука, Анатолія Ілюшика, бійця 82 АМБ Сергія Місюри. Зі словами подяки звернулась до присутніх мама учасника АТО Ольга Мазурик.
     
З Україною в серці

З нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва, службою у справах  дітей Ковельської райдержадміністрації на базі ЗОШ І-ІІІ ст. села Тойкут організовано захід «З Україною в серці». В заході приймали участь голова Ковельської МО УСВ Афганістану Микола Савосюк, старший офіцер Ковельського військкомату  Олексій Шумік, головний солдат Ковельського військкомату Олександр Морозюк, патронажна сестра Ковельської філії товариства Червоного Хреста Тетяна Ковалюк, начальник  служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик.
volyn201610202_1.jpgvolyn201610202_2.jpg

Учасники заходу мали змогу ознайомитись із зразками зброї, яка перебуває на озброєнні ЗСУ, правилами поведінки з вибухонебезпечними предметами. Патронажна сестра Ковельської філії товариства Червоного Хреста Тетяна Ковалюк провела тренінг по наданню першої невідкладної  медичної допомоги потерпілим.
 
volyn201610202_3.jpgvolyn201610202_4.jpg

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик провів для дітей змагання з стрільби з пневматичної гвинтівки. І місце виборола команда 8 класу, ІІ місце – команда 10 класу, ІІІ місце команда 7 класу.

     
Тематичний захід «Шляхами подвигу і слави»

З нагоди 25-ї річниці незалежності України, службою у справах дітей райдержадміністрації, спільно з працівниками Ковельського міськрайонного військкомату, Ковельською філією товариства Червоного Хреста, міськрайонною організацією УСВА для дітей, які відпочивають в позаміському дитячому оздоровчому таборі «Оберіг» проведено тематичний захід «Шляхами подвигу і слави».
volyn201610203_1.jpgvolyn201610203_2.jpgvolyn201610203_3.jpg
Патронажна сестра товариства Червоного Хреста Тетяна Ковалюк провела практичне заняття по наданню першої невідкладної допомоги потерпілому.

Заняття з питань дотримання правил поведінки з вибухонебезпечними предметами провів старший офіцер Ковельського військкомату Олексій Шумік.

Голова Ковельської міськрайонної організацією УСВА Микола Савосюк продемонстрував дітям сучасну зброю, яка знаходиться на озброєнні української Армії.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик провів для дітей змагання з техніки пішохідного туризму. Команда «Адреналін» зайняла І місце. ІІ місце – команда «Фанта», і ІІІ місце – команда «Адідас». Переможці змагань були нагороджені грамотами та призами. Подякою голови Ковельської міськрайонної організаціїю УСВА нагороджена команда вихователів «Еліта» на чолі з Катериною Дрозд.
Діти також зацікавлено слухали розповіді про мужність та патріотизм українських воїнів від учасника АТО капітана Олексія Шуміка.

Анатолій ЗАСКАЛЬНИЙ,
учасник бойовий дій.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.