" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Паломництво «афганців» в Єрусалим. Духовне збагачення Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41050979 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Паломництво «афганців» в Єрусалим. Духовне збагачення Надрукувати Надіслати електронною поштою
erusalim20161021_1.jpg
У вересні – на початку жовтня 2016 року відбулося  багатотисячне паломництво українців на Святу Землю, яке було організовано Паломницьким Центром Української Православної Церкви.  
В числі паломників була група інвалідів війни в Афганістані: Костянтин Антощук, Валерій Гринчак, Віктор Овсянніков, Сергій Свистунов, Едуард Скакун, Віктор Чередніченко, інвалід дитинства Віктор Спаров. Очолив групу клірик храму святителя Михаїла Київського ієрей Антоній Демиденко, з духовною допомогою монаха Феодосія (Кузьменко).
erusalim20161021_2.jpg
Розпочалось паломництво з літургії у Храмі  Святого Благовірного Князя Олександра Невського в Єрусалимі. В одному комплексі з цим Храмом (Олександрівському подвір`ї) розташований «Поріг Судних Врат» – православна святиня. Це поріг стародавніх воріт, через які, за переказами, переступав Ісус Христос, якого вели на страту. Над ним постійно горять невгасимі лампади,  одна з яких, серед інших, присвячена і загиблим в Афганістані. На табличці біля лампади викарбовано наступні слова (рос):
«О ЖЕРТВАХ  ГРАЖДАНСКИХ СМУТ  И  БРАТОУБИЙСТВЕННЫХ  РАСПРЕЙ ЛИХОЛЕТИЯ ХХ ВЕКА, ВОИНАХ, ПАВШИХ В АФГАНИСТАНЕ,  ПОГИБШИХ  ПРИ  ИСПЫТАНИЯХ  И  АВАРИЯХ  НА  ПОДВОДНЫХ ЛОДКАХ И В ПОЛЕТАХ, О ЖЕРТВАХ  ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ  ТРАГЕДИИ  И  ВСЕХ  ЧРЕЗВЫЧАЙНЫХ  ПРОИСШЕСТВИЙ». 
erusalim20161021_3.jpg
Разом з іншими вірянами  з України паломники-«афганці»  мали зустріч з Блаженнішим Патріархом Єрусалимським і всієї Палестини Феофілом ІІІ,  молилися з недільною Літургією на Гробу Господньому та на Голгофі, місці Розп’яття Господа нашого Іісуса Христа, у Храмі Воскресіння Христового. Також були відвідані Священна Гора Фавор, Це́рква Благові́щення над джерелом Пресвятої Богородиці в місті Назареті, береги Галілейського моря.
erusalim20161021_4.jpg
erusalim20161021_5.jpg
Особливого значення набуло відвідування Вифлеєму, який  є визначним релігійним центром християн та місцем паломництва, позаяк вважається Біблією місцем народження царя Давида та Ісуса Христа. У Вифлеємі розташований Храм Різдва Христового, що збудований над гротом (чи печерою) — місці народження Ісуса Христа. Храм було збудовано 326 року римським імператором Костянтином Великим, у 529 році, після повстання самаритян, відбудований Юстиніаном І, а у ХІІ столітті відновлений хрестоносцями.
Після Вифлеєму були оригінальний гірський монастир - Лавра Сави Освяченого,  православний грецький чоловічий монастир на території Західного берега річки Йордану, в Юдейській пустелі, в долині Кедрон. Заснований у 484 році преподобним Савою Освяченим. Є одним з найдавніших гуртожитних монастирів.  Подібний йому – монастир Феодосія Великого.
erusalim20161021_6.jpg
Молилися та поклонялися святиням також на місці хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа на Йордані, у храмі святого апостола Петра і праведної Тавіфи, у Горненському жіночому монастирі в передмісті Єрусалима. Для всіх, хто були і є військовими, важливим є паломництво у Храм Святого Великомученика Георгія Переможця, м. Лідда.
Крім духовної складової і молитов, екскурсоводами були висвітлені події політичного та військово-історичного спектру. Зокрема, про особливості бойових дій другої половини  ХХ сторіччя, про соціальний захист  ветеранів війни в Ізраїлі.  
Прес-служба УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.