" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Піщанка - данина пам'яті загиблим Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40977603 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Піщанка - данина пам'яті загиблим Надрукувати Надіслати електронною поштою
vinnica20161229_1.jpg
В переддень 37 річниці початку неоголошеної війни в Афганістані, 23 грудня, у селище Піщанка відбулося урочисте відкриття пам’ятника, присвяченого загиблим воїнам-«афганцям» уродженцям Піщанського району Косташенку Василю Андрійовичу та Ревенку Сергію Мефодійовичу.
Пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав присутні на заході вшанували хвилиною мовчання.
vinnica20161229_2.jpg

«Як би сьогодні з політичних міркувань не трактували перебування радянських військових на території Республіки Афганістан у 1979-1989 роках, ми, учасники війни в Афганістані, були й залишаємося у пам’яті солдатами, що належно виконали свій військовий обов’язок», – зазначив голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин.
З Вінницької області у Республіці Афганістан проходили службу 3193 земляки, з них загинуло 143, у тому числі троє пропали безвісти. В даний час в області проживає понад 500 осіб з інвалідністю з числа ветеранів війни в Афганістані.
vinnica20161229_3.jpg

В області діє мережа громадських організацій, що стоять на сторожі інтересів воїнів-інтернаціоналістів, дбає про належне вшанування пам’яті полеглих, підтримують родини тих, чиї життя відібрала Афганська війна.
В урочистому відкритті пам'ятника взяли участь делегації Могилів-Подільської міської та Могилів-Подільської, Ямпільської, Чечельницької районних організацій.
vinnica20161229_4.jpg

Правління Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані щиро завдячують директору департаменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадкістю облдержадміністрації Світлані Василюк та голові обласного військово-патріотичного об’єднання Миколі Ковальчуку за надану допомогу в організації поїздки.
Прес-служба Вінницької обласної
Спілки ветеранів війни в Афганістані.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.