" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Віддали належне спецназівцю Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41037334 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Віддали належне спецназівцю Надрукувати Надіслати електронною поштою
bobrinec20170103_1.jpg
У свій час на загальних зборах Бобринецької районної організації УСВА на Кіровоградщині було прийнято  рішення про увіковічення пам’яті усіх шести воїнів-інтернаціоналістів району, які загинули в Афганістані.
На протязі трьох років було встановлено меморіальні дошки на приміщеннях шкіл населених пунктів де проживали та навчалися загинувши земляки.
З початком антитерористичної операції на сході країни знову почали гинути українські патріоти. Не оминуло лихо і  бобринецьку  землю. Вже дев’ять сімей отримали страшну звістку про загибель своїх рідних синів, чоловіків, батьків…
Загинув у зоні АТО і наш земляк, учасник бойових дій в Афганістані Юрій Борисович Олефіренко, якому районна організація УСВА вирішила також встановити меморіальну дошку.
26 грудня 2016 року на приміщенні Бобринецької міської школи №4 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки капітану першого рангу Збройних Сил України Юрію Олефіренку.
bobrinec20170103_2.jpg

У урочистому заході взяли участь  жителі міста Бобринця, учні школи, воїни-«афганці», учасники АТО, мама, дружина, донька та брат загиблого героя. З промовами перед присутніми виступили Бобринецький міський голова Валерій Сніжко, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник, заступник голови районної ради Наталія Сабліна, заступник командира третього полку спецпризначення Сергій Францишкевич, голова районної організації УСВА Микола Тосік, військовий комісар РВК Микола Капітоненко. Освятив меморіальну дошку настоятель Свято-Миколаївської  церкви отець Юрій.
Наш бойовий товариш Юрій Борисович Олефіренко був справжнім офіцером та патріотом своєї країни. Таким він і залишиться в нашій пам’яті  назавжди.

Микола ТОСІК,
голова Бобринецької районної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.