" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Флешмоб #22: дійсна допомога ветеранам чи піар? Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987582 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Флешмоб #22: дійсна допомога ветеранам чи піар? Надрукувати Надіслати електронною поштою
fleshmob_20170130_1.jpg
В Україні набирає обертів флешмоб  #22PushupChallenge. Флешмоб в перекладі з англійської – миттєвий натовп, заздалегідь спланована акція, в якій велика група людей з’являється в громадському місці, виконує обговорені дії і швидко зникає. Нагадаємо походження флешмобу  #22.
У 2016 році департамент в справах ветеранів в США оприлюднив цифри про самогубства серед ветеранів: приблизно 22 ветерана в США щодня кінчають життя самогубством. Подібні проблеми існують і в нашої державі. По офіційним даним за минулий рік 63 військовослужбовця Збройних Сил України  закінчили життя самогубством.
Для попередження самогубств, з метою звернути увагу до вирішення проблем ветеранів з посттравматичними  розладами  з’явився рух, суть якого – 22 віджимання від підлоги. Процес треба зняти на відео та викласти в соціальну мережу.
В Україні флешмоб набирає популярності. В ньому приймають участь  рядові військовослужбовці, офіцери, генерали. Підключилися до нього і ветерани нашого Військового інституту. Це стало модно не тільки для представників військових формувань, але і цивільних людей зокрема народних депутатів, представників структур влади.
fleshmob_20170130_2.jpg

Але цей захід викликає подвійне почуття: чи дійсно це допоможе ветеранам вирішити їх проблеми? Всі віджимаються,  в той же час одна із посадових осіб фіктивно пославшись на списки учасників АТО стала зі своїми родичами власницею декількох гектарів землі. Законодавці віджимаються, але ветерани не можуть знайти собі роботу, сім’ї загиблих ветеранів війни залишаються  соціально не захищені.  Представники владних структур віджимаються, але ветерани з інвалідністю не можуть отримати протез замість руки чи ноги, що втратили  під час бойових дій. Таких прикладів можна перераховувати безкінечно.
Щоб створити дієву державну  систему допомоги учасникам АТО щодо організації та проведення заходів відновлення психологічного стану, реабілітації (реадаптації) психо-травмованих військовослужбовців, керівники влади замість дійсного вирішення проблем ветеранів заходились, здається,  власним піаром.

Микола ДОРОХОВ,
голова Ради ветеранів Військового
інституту Київського національного університету
імені Тараса Шевченка полковник запасу,
учасник бойових дій в Афганістані.  

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.