" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Чиновники не повинні забувати про атовців, як колись забували про «афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40985495 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Чиновники не повинні забувати про атовців, як колись забували про «афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
5484_p_14_img_0002.jpgДмитро Зубович іще зовсім недавно тримав у руках зброю, а сьогодні він воює на іншому фронті, відстоюючи права своїх побратимів
— Якщо ми не переживатимемо за кожного нашого пораненого товариша й не доводитимемо, що йому потрібна допомога, то чиновники не дбатимуть про воїнів АТО, як колись забували про «афганців», — стверджує Дмитро. — До кожного бійця держава повинна ставитися як до героя.
Сказано — зроблено. Він разом з однодумцями створив у Бердянську «Товариство ветеранів АТО». А відповідно до державної програми існує фінансування ветеранських громадських організацій. Тож із травня 2016 року виникла міська громадська організація на чолі з Дмитром Зубовичем — «Товариство ветеранів АТО — Бердянськ». Окрім того, на сьогодні Дмитро є членом виконкому та безпосередньо займається питаннями учасників АТО та військових.
Основна мета діяльності товариства — сприяти консолідації й координації зусиль ветеранів АТО, сімей загиблих, їхніх об’єднань у справі широкого ефективного використання наявних можливостей для забезпечення захисту їхніх політичних, економічних, соціальних прав, для надання оздоровчої, психологічної, моральної та матеріальної допомоги, зокрема, для розв’язання житлових проблем.
— У Бердянську були проблеми із виділенням ветеранам земельних ділянок. Особливо гостро це питання стояло 2015 року. Проте на сьогодні ситуація змінилася на краще. Уже 170 учасників АТО мають свої шість соток, — говорить Дмитро.
На рахунку членів організації є чимало добрих справ. Зокрема, з допомогою меценатів у ветеранському приміщенні було створено хостел для тимчасового перебування атовців. На базі дитячого оздоровчого центру «Червона гвоздика» пройшов перший регіональний з’їзд сімей інвалідів війни та сімей бійців, загиблих в АТО. На відпочинок, оздоровлення та реабілітацію приїхали дорослі й діти з усіх куточків Запорізької області. Саме в Бердянську учасники антитерористичної операції з Буковини проходили арт-терапію в «Академії ремесел».
А ще були безкоштовні ковзанки для дітей бійців АТО, уроки мужності з участю захисників України. Напередодні Дня незалежності України тут відкрили стенд загиблим героям АТО: жертвам неоголошеної війни на Донбасі стали 12 жителів Бердянська та Бердянського району.

Наталія ЗАДВЕРНЯК
Народна армія
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.