" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41017419 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Дорогі бойові побратими!
Шановні родини наших полеглих бойових друзів!
denvshanuvannya2017.jpgВід імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  щиро вітаю з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав і  28-ю річницею  виведення  військ з Афганістану.
Війна в Афганістані та інші зарубіжні конфлікти, в які ми, підкоряючись військовій присязі, вступили в єдиному бойовому строю, обпалили наші серця і душі. Нехай політики й політикани сьогодення по-своєму оцінюють події тієї давнини, важливо одне: ми були й назавжди залишимося в пам’яті народній солдатами, які виконали свій обов’язок перед Батьківщиною.
Найбільш  тривалою і тяжкою стала військово-політична спецоперація в Афганістані, де наші воїни проявили мужність, стійкість, відвагу і героїзм. 87 воїнів відзначені високим званням Героя Радянського Союзу, 19 з  них – уродженці України. Десятки тисяч солдатів і офіцерів нагороджені бойовими орденами і медалями.
Маємо всі підстави вже вкотре стверджувати, що радянські війська не програли жодної операції і покинули далеку країну з розгорнутими бойовими знаменами!
На жаль, дні, які ветерани війни в Афганістані вже 28 років відзначають як свято завершення неоголошеної війни, збіглися з продовженням загостренням внутрішньої політичної ситуації в Україні і ескалацією іноземного втручання у справи нашої держави, а потім і прямої збройної агресії з боку Росії, яка створює загрозу територіальній цілісності і суверенітету Україні.
Ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав, об’єднані в Українську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), у своїх діях завжди займають державницьку позицію.  
УСВА з перших днів збройного протистояння бере активну участь у відстоюванні незалежності й цілісності держави. Президенту України – Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України було направлено пропозиції по використанню життєвого, бойового досвіду і потенціалу ветеранів Афганської війни. Було видано юридичні й медичні пам’ятки кожному з бійців, які воюють і повертаються із зоні бойових дій. Багато ветеранів, не зважаючи на вік і стан здоров’я, зі зброєю в руквх беруть участь у захисті Батьківщини. На жаль, серед наших бойових товаришів є поранені і загиблі.
Користуючись власними можливостями в Донецькій и Луганській областях, УСВА сприяє розшуку пропалих без вісті й звільненню з полону захисників  Батьківщини.  
Територіальні, міські, районні  організації УСВА надають допомогу в матеріальному забезпеченні наших воїнів. «Афганці» добре знають ціну війни і  проводять заняття з мобілізованими воїнами, в областях працюють громадські центри навчання військовій справі.
УСВА бере активну участь у волонтерському русі. Ветерани збирають і доставляють до військ гуманітарну допомогу: індивідуальні засоби захисту воїнів, медикаменти, продукти харчування, відремонтовану і підсилену бронею автотехніку і багато іншого.
Наслідки війни, крім тяжких безповоротних втрат, страждань поранених воїнів і мирних громадян, погіршують стан життя всіх ветеранів. Наявні спроби списувати на війну всі негаразди в соціальній сфері, перекласти її тягар на найбільш вразливі верстви населення, насампеоед – ветеранів війни, родин загиблих воїнів.
УСВА на протязі своєї діяльності постійно займається всім спектром питань соціального захисту ветеранів війни і сімей загиблих, реалізовує цілу низку довгострокових програм життєзабезпечення воїнів-інтернаціоналістів, допомагає інвалідам реабілітуватись і знайти своє місце в мирному житті, сприяє сиротам у здобутті вищої освіти, займається військово-патріотичним вихованням української молоді, увічнює пам'ять полеглих бойових побратимів. І тільки коли ми об’єднані, коли  разом – ми сила!        Досягти масштабної уваги до вирішення проблем ветеранів, як з боку держави, так і суспільства, ми можемо тільки  колективними діями.
Ми завжди були зі своїм народом, відстоюємо зараз і будемо відстоювати наші спільні завоювання. Відзначаючи День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 28-у річницю виведення  військ з Афганістану, ми вимагаємо від тих, хто робить замах на наш суверенітет і нашу незалежність, головне – зупиніться! Досить лити кров і калічити  народ!
Цього пам’ятного дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих бойових друзів. Вони навічно в нашому строю! Цього святкового дня ми вшановуємо всіх живих.
Бажаю вам, дорогі бойові побратими,  сім’ям наших загиблих друзів, усім вашим рідним і близьким міцного здоров’я, добробуту й злагоди, щасливого майбутнього, а головне – мирного неба над головою!

З глибокою повагою –
Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.