" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Психолог на війні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987018 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Психолог на війні Надрукувати Надіслати електронною поштою
bta5ooscaaaqcpm.jpg_large_1.jpgВ умовах гібридної війни  стає особливо актуальним формування психологічної готовності особового складу до ведення бойових дій, психічної стійкості військовослужбовців до негативних чинників бойової обстановки та інформаційно-психологічного впливу противника. Вирішення цього важливого завдання залежить від офіцерів-психологів, від їх фахової та методичної підготовки, від того, як якісно та сумлінно виконують вони свої функціональні обов’язки. 
Ці питання жваво обговорювалися під час круглого столу, в якому прийняли участь курсанти – майбутні військові психологи, учасник АТО, докторант факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка  О. Ткаченко, тво начальника кафедри військової педагогіки та психології Військового інституту, учасник АТО підполковник Н. Мась, представники ветеранської організації інституту.
Під час заходу  О. Ткаченко презентував навчально-методичний посібник «Психолог на війні та після», автором якого він є. У посібнику  представлені наративні матеріали, отримані автором у якості  військового офіцера-психолога безпосередньо під час бойових дій та зразу після повернення до цивільного життя.
Курсанти цікавилися, наскільки реально  реалізувати отримані теоретичні знання в практичної діяльності с військовослужбовцями, після виконання ними бойових завдань.
Автор підкреслив, що головною проблемою у роботі військового психолога є не стільки використання отриманих раніше знань та умінь, скільки просто вижити  в бойових умовах як професіоналу, одночасно залишаючись адекватним ситуації, що склалася.
Запропонований навчально-методичний посібник може бути корисним для психологів. Зміст матеріалів  збережено в аутентичному вигляді відповідно з моментом їхнього написання за принципом «тут і зараз»,  представлені варіанти  «виживання» людини в особливих умовах війни.
Професійна розмова присутніх на заході показала декілька варіантів щодо форм і методів роботи військового психолога в умовах гібридної війни.
Головним висновком круглого столу було констатація необхідності набуття курсантами  у період навчання теоретичних знань та поєднання їх з практичним  досвідом  учасників АТО.

Микола ДОРОХОВ,  
голова Ради ветеранів Військового інституту,
полковник запасу.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.