" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’яті бойового товариша Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40974573 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Пам’яті бойового товариша Надрукувати Надіслати електронною поштою
yankov.jpg17 квітня 2017 року пішов з життя учасник бойових дій в Афганістані, інвалід війни першої групи, перший заступник голови Львівської обласної організації УСВА Анатолій Іванович ЯНКОВ.
Анатолій Іванович народився 17 вересня  1954  року у місті  Перемишляни Львівської області.
З 1971 по 1975 роки навчався у Вільнюському вищому командному училищі радіоелектроніки ППО, де отримав спеціальність військовий інженер по експлуатації радіотехнічних засобів.
З 1975 року служба в Збройних Силах СРСР і України у різних військових округах на посадах інженер, старший інженер, старший помічник начальника служби РАО, начальник технічної частини, заступник командира військової частини з озброєння.
1980 – 1981 роки виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані на посаді старшого заступника начальника  служби ракетно-артилерійського озброєння, учасник бойових дій.     
У 1989 році закінчив  Військову академію ППО Сухопутних військ ім. Маршала Радянського Союзу А. М. Василевського.
Після звільнення у 1998 році з лав Збройних Сил України до 2006 року працював викладачем, доцентом у Військовому інституті Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка», передавав свій досвід і знання курсанта і студентам.
Брав активну участь в громадському житті Львівщині, завжди захищав соціальні права ветеранів війни, допомагав бойовим побратимам та членам сімей загиблих з різних питань.
Був обраний і працював головою громадської організації учасників бойових дій Військового інституту Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка» (1998 – 2017), а також був незмінним першим заступником голови Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) (1999 – 2014).
Останні кілька років важко хворів, пересувався виключно на інвалідному візку. 22 березня 2017 року раптово померла дружина Валентина Іванівна, опора і кохана Анатолія Івановича. Знаючи, що батько самостійно не може себе утримати, син Олександр запросив його до себе в сусідню державу. Переїзд погіршив здоров`я Анатолія Івановича і 17 квітня 2017 року він помер.
Поховали Анатолія Івановича 23 квітня 2017 року в місті Перемишляни Львівської області, біля могил дружини та батьків.
Нагороджений орденами Червоної Зірки, «За заслуги» третього ступеня, «Рівноапостольного Князя Володимира», Грамотою Верховної Ради України, медаллю «Захиснику Вітчизни», медалями Збройних Сил СРСР і України, медалями УСВА, Почесною грамотою Президії Верховної Ради СРСР.
Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Львівської обласної організації УСВА, бойові друзі, колеги, курсанти та студенти Національного університету «Львівська політехніка» висловлюють щирі співчуття рідним і близьким в зв’язку з непоправною втратою.
Пам'ять про Анатолія Івановича Янкова назавжди залишиться у наших серцях. 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.