" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 26 квітня – день Чорнобильської трагедії Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40975068 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою
26 квітня – день Чорнобильської трагедії
Шановні співвітчизники!
Дорогі  учасники  ліквідації  наслідків  Чорнобильської трагедії!
1804106.jpg     26 квітня Україна відзначає сумну дату в новітній українській історії – 31-у річницю аварії на Чорнобильській атомній станції, яка змінила країну і світ.
     Цього дня 1986 року о 01:23 год. на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша техногенна аварія – вибухнув реактор 4-го енергоблоку. Катастрофа  забрала життя, зламала долі, лишила домівок багатьох людей в країні, вона вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.
     Сьогодні виросло нове покоління, для якого аварія на ЧАЕС стала явищем май-же доісторичним, але щороку дорослі й діти вшановують хвилиною мовчання пам'ять героїв, тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією.
     26 квітня є днем національного трауру, жалоби і скорботи в Україні, днем пам'яті про найбільшу техногенну трагедію та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, «афганців», авіаторів, шахтарів, працівників міліції, вчених, медиків, будівельників – усіх, хто брав  участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
     Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Ці герої за покликом серця у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми вдячні їм за це.
     Дорогі  учасники  ліквідації  наслідків  Чорнобильської трагедії! Низький уклін і довічна повага всім, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха. Вічна пам'ять загиблим, вічна шана героям-ліквідаторам!
     Схиляємо голови перед вашою  мужністю, почуттям обов'язку і відданістю Батьківщині. Зичимо вам і вашим родинам доброго здоров'я, миру, злагоди й благополуччя, бадьорості духу та довгих років життя!

З глубокою  повагою –
Сергій  ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.