" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Вінницькому районі відкрито меморіальну дошку воїну-афганцю Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41044654 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
У Вінницькому районі відкрито меморіальну дошку воїну-афганцю Надрукувати Надіслати електронною поштою
vinnica20170516_1.jpg
9 травня з нагоди Дня  Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в с. Рівець відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому в Афганістані Білоченку Василю Анатолійовичу. На заході були присутні голова райдержадміністрації Михайло Демченко, депутати районної ради Віктор Марущак та Василь Катілов –ветеран війни в Афганістані, Ільківський секретар сільської ради Марія Дем’янова, сестра загиблого в Афганістані Валентина Білоченко (Сидорук), голова Спілки ветеранів війни в Афганістані Вінницького району Олександр Ковальчук, ветерани – учасники бойових дій в Афганістані, учні та місцеві жителі.
 vinnica20170516_2.jpg
Михайло Демченко у своєму  слові привітав усіх присутніх зі святом Перемоги та зазначив: «У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за їх безсмертний подвиг у найжорстокішій війні, яку не знало людство. Сьогодні ми маємо війну на сході України. Наші хлопці ціною власного життя виборюють незалежність нашої країни. Проявляють нездоланну мужність, героїзм та незламність духу. І цим доводять, що Україна є і буде вільною та суверенною державою».
 vinnica20170516_3.jpg
Керівник району у своєму виступі зазначив, що відкриття меморіальної дошки є даниною пам’яті загиблим. «Так повинно бути, що підростаюче покоління повинно пам’ятати своїх героїв, щоб ці хлопці, які навіки залишилися молодими, стали для майбутніх захисників Вітчизни прикладом виконання свого військового обов’язку. Адже якщо ми не будемо пам’ятати минулого, то в нас не буде майбутнього», -наголосив Михайло Іванович.
 vinnica20170516_4.jpg
Голова Спілки ветеранів війни в Афганістані Вінницького району Олександр Ковальчук подякував Вінницькій районній державній адміністрації та депутатам районної ради за те, що надали фінансову підтримку для відкриття стели. «На жаль, сьогодні вже 33 роки, як Василя Білоченка немає з нами. Та він назавжди у нашій пам’яті».
 
 vinnica20170516_5.jpg
За активну роботу по спорудженню пам’ятного знаку бойовому побратиму Костянтин Стеблюк – учасник бойових дій в Афганістані, нагороджений медаллю Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «За звитягу», інші благодійники відзначені подяками УСВА.
 
 vinnica20170516_6.jpg
В той же день, 9 травня, з нагоди відзначення Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, делегація ветеранів війни в Афганістані взяла участь в урочистому зібранні та відкритті оновленого пам’ятника радянському льотчику Семену Меднику що в с. Агрономічне, біля пам’ятного знаку на честь загиблих льотчиків 88-го винищувального авіаційного полку.
 vinnica20170516_7.jpg
 
Вшанування подвигу солдатів Другої світової війни, тих, хто поліг у боях, і тих, хто, зранений, повернувся на Батьківщину, щоб дати їй нове щасливе життя, - наш святий обов’язок. Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися діти війни, школярі, вчителі, односельчани, сільський голова Олег Шулікін, а також учасник бойових дій та інвалід Великої Вітчизняної війни Іван Яковлєв.
 vinnica20170516_8.jpg
vinnica20170516_9.jpg
На захід також прибули голова Вінницької районної адміністрації Михайло Демченко та голова районної ради Сергій Сітарський, директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко, депутат райради Віктор Шмігель, голова районної ветеранської організації Петро Василинич, військовий комісар Вінницького РВК, полковник Сергій Іванов, голова Спілки учасників бойових дій в Афганістані Вінницького району Олександр Ковальчук, учасники АТО, бійці 9-го окремого мотопіхотного батальйону «Вінниця».
 vinnica20170516_10.jpg
Розпочав урочистості сільський голова, учасник бойових дій в Афганістані Олег Шулікін. Він подякував землякам та гостям заходу і зауважив: «Ніколи не згасне пам’ять про тих, хто поліг у Другій світовій війні. Кожного року ми відзначаємо цей день та не маємо права забути про війну, яка тривала 1418 днів. Ми пам’ятаємо про подвиг наших дідів та бачимо сьогодні гідних нащадків, які стали на оборону нашої держави від агресора. Сьогодні в нас присутні бійці 9-го батальйону «Вінниця», вони добровільно стали на захист нашої Батьківщини на сході України».
  vinnica20170516_11.jpg
Під час заходу вручили медалі «За відвагу» полковнику медичної служби, учаснику АТО Дмитру Марусяку, учаснику АТО Валерію Спринчуку.
 vinnica20170516_12.jpg
vinnica20170516_13.jpg
Очільник Агрономічненської сільської ради вручив грошові премії учасникам бойових дій, вдовам, репресованим, працівникам тилу у Другій світовій війні, також були відзначені учасники війни в Афганістані.
При підготовці матеріалу використовувався офіційний сайт Вінницької РДА.
Прес-служба Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.