Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40962087 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
У нас буде майбутнє, якщо пам’ятатимемо минуле Надрукувати Надіслати електронною поштою
poltava20170525_1.jpg
У Яреськах Шишацького району на Полтавщині стало доброю традицією після травневих свят проводити відкриту районну спартакіаду на честь воїна-інтернаціоналіста Олександра Дзюби, нагородженого посмертно орденом Червоної Зірки.
Організатором виступила Шишацька райдержадміністрація на чолі з Віктором Іваненком, а генеральним спонсором – ТОВ «АФ імені Довженка» (генеральний директор – Віктор Скочко).
poltava20170525_2.jpg
Змагання відбулися 19 травня. На подвір’ї місцевої школи чимало почесних гостей, серед яких представники влади району, голова Полтавської обласної організації УСВА В. О. Корчуков, голова Полтавської міської організації УСВА О. А Романенко, голова Чорнухінської районної організації ветеранів Афганістану О. Г. Расько, місцеві воїни-«афганці», школярі та їхні батьки. Заступник голови обласної організації УСВА Станіслав Миколенко зазначив, що змагання вже проводяться вдев’ятнадцяте і нині честь школи на спартакіаді відстоюють уже діти перших учасників. Поступово спортивний захід із місцевого перейшов у формат обласного. Цього року в ньому взяли участь учні 6 шкіл Шишаччини.
poltava20170525_3.jpg
На спартакіаду з усієї області з’їжджаються учасники бойових дій в Афганістані. Для них це добра нагода зустрітися, по-братськи обійнятися, поспілкуватися, згадати минуле, пом’янути побратимів, які загинули на війні і які відійшли у вічність вже у мирний час. Не стала винятком і ця зустріч. Сивочолі чоловіки відвідали могили Олександра Дзюби і уродженця Яресьок Сергія Коротуна, які назавжди залишилися і на портретах, і в їхній пам’яті вісімнадцятилітніми. Зустрілися з мамою Олександра – Ніною Іванівною, яка самотньо доживає вік, але місцева агрофірма імені Довженка взяла її під опіку й останніми роками щомісяця надає допомогу.
poltava20170525_4.jpg
У присутності гостей місцевий священик Богдан Брянчик освятив могилу учасника бойових дій в Афганістані Володимира Даценка, який помер цього року. Напис на могильній плиті «Від бойових побратимів» нагадує, що вшанування пам’яті в першу чергу необхідне живим, на таких прикладах виховується молоде покоління. З  Шишацького району у Афганській війні брало участь 62 особі, із них – 15 отримали державні нагороди.
poltava20170525_5.jpg
Зовсім інші емоції вирували на спортивному майданчику місцевої школи. Юні спортсмени перетягували канат, метали гранату, змагалися з бігу на 60 і 1000 м. Викладалися на повну силу, адже районний військкомат приготував за призові місця грошові винагороди. А ще кожного переможця очікувала медаль, а команду – кубок.
За рішенням суддів, головним серед яких був учитель Сергій Сасник, перше місце виборола команда учнів Яреськівської школи імені Ф. П. Борідька. А  найкращому спортсмену Сергію Балку заступник голови обласної організації УСВА Станіслав Миколенко вручив Почесну грамоту.
Прес-служба Полтавської
обласної організації УСВА.  
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов