" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пишаємося нашими миротворцями Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41038772 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Пишаємося нашими миротворцями Надрукувати Надіслати електронною поштою
lisovskiy.jpg
29 травня світова спільнота відзначає Міжнародний День миротворців.
Україна розглядає участь у міжнародній миротворчій діяльності як важливу складову своєї зовнішньої політики, яка необхідна для підтримання міжнародного миру і безпеки,  виконання зобов’язань як держави — члена Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі, поглиблення співробітництва у сфері безпеки з Європейським Союзом та Організацією Північноатлантичного договору.
Починаючи з 1992 року в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки взяло участь більше 42 000 українських військовослужбовців, з яких 54 загинуло. Наразі Збройні Сили України беруть участь в 9 міжнародних операціях  з підтримання миру і безпеки у 7 країнах світу. Завдяки нашим миротворцям у багатьох країнах згасло полум‘я війни.
В нашому інституті проходять службу і працюють немало тих, хто вніс свій вклад у вирішення поставлених завдань миротворчої діяльності  та захисту територіальної цілісності держави під час антитерористичної операції на сході країни. Серед них полковник В. Лісовський. Його досвід миротворця в Грузії, Ефіопії, бойовий досвід АТО допомагають йому у навчанні та вихованні майбутніх офіцерів Збройних Сил України. Вміло використовує в службовій діяльності свій досвід, набутий в Іраку та під час боїв в АТО підполковник В. Антонюк. Досвід виховної роботи та морально-психологічного забезпечення, набутий під час миротворчої діяльності в Іраку, зі знанням справи впроваджує в начально-виховний процес з курсантами полковник С. Мотика.  Висвітлення в свій час ветеранами  військової служби полковниками запасу О. Клубань, В. Король подій в Югославії допомагають їм у проведенні занять з майбутніми  військовими  журналістами.  Активну участь в миротворчої діяльності  брали ветерани нашого інституту полковник І. Ольховой в Анголі, полковник у відставц Є. Пузиня в Мозамбіку, підполковник у відставці О. Місяць у Єгипті,  підполковник у запасі О. Ларіонов у Югославії та багато інших.  
У своєї роботі з військово-патріотичного виховання курсантів та студентів ветерани інституту враховують завдання миротворчої діяльності  України, спрямовані на підтримання миру і безпеки, підвищення міжнародного авторитету України та забезпечення реалізації національних інтересів.
М. ДОРОХОВ,
голова Ради ветеранів Військового інституту
Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
учасник бойових дій, полковник у відставці.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.