Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40962564 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
4 червня – День Святої Трійці Надрукувати Надіслати електронною поштою
h_ua_den_st_troica.jpg     День Святої Трійці вважається одним з найголовніших найдавніших християнських свят. Його відзначають на 50-й день після Великодня. У 2017 році свято випадає на 4 червня.
Історія свята
     Історія святкування Трійці уходить корінням в біблійні перекази. Апостоли зібралися в Єрусалимі на 50-й день після Воскресіння Христового. Тоді до них, як і обіцяв Ісус, зійшов Святий Дух, який наділив апостолів благодаттю і осяянням. Цей дар дозволив їм говорити на різних мовах і вести проповіді всім народам.
     Свято отримало свою назву на честь зішестя Святого Духа на учнів Христа. У християнський календар Трійця увійшла лише в кінці V століття, коли Церква прийняла відповідний догмат на Другому Вселенському Соборі в Константинополі в 381 році.
     На Трійцю в православних храмах проводяться урочисті богослужіння. Священики одягаються в білі або зелені вбрання, що символізує відродження Святого Духа.
Традиції та звичаї
     Напередодні Святої Трійці, свої будинки прийнято прикрашати рослинами – гілками аїру, м'яти і любистку. Їх потрібно акуратно розкласти на підлозі по всій оселі і так зберігати до наступної неділі. Упродовж тижня будинок наповниться ароматами трав і рослин, який вижене всю нечисту силу.
     Православні йдуть на святкове богослужіння з букетом свіжих трав. Вважалося, що ставлячи свічку на честь свята, треба впустити кілька сльозинок з неї на пучок трави. Зелень, квіти символізують життя. Так люди висловлюють радість і дякують Богу за відродження їх до нового життя через хрещення.
     Предки вважали, що це зробить літо не посушливим. Крім того, якщо на Трійцю йтиме дощ, то варто очікувати рясного врожаю.
     У цей день категорично забороняється шити, прясти, робити ремонт, пекти і працювати на городі. Небажано також купатися в річках, водоймах або морі, так існує ризик потонути. Згідно з повір'ям, людину може затягнути на дно нечиста сила.
     Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українці отримають додаткові вихідні в червні, оскільки Трійця 2017 випадає на неділю і свято переноситься на робочий день.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов