" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вечір-реквієм пам‘яті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40988192 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Вечір-реквієм пам‘яті Надрукувати Надіслати електронною поштою
knu20170624_1.jpg     22 червня у Військовому інституті провели вечір-реквієм пам‘яті жертв війни в Україні. Курсанти вшанували пам’ять загиблих під час Другої світовій війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця і яка стала найкривавішим глобальним конфліктом. У ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі. 22 червня 1941 року Радянський Союз та Третій Рейх вступили у військову конфронтацію, що увійшла в історію як Велика Вітчизняна війна.
     «Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки, – розпочав виступ заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник С. М. Мотика. – Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто завоював Перемогу в тій жахливій війні, і тих, хто впав смертю героя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави тоді і зараз, в  Донецькій та Луганській областях».
     Курсанти хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя на полі бою під час Другої світової війни та районах проведення АТО на сході України.
knu20170624_2.jpg      Сьогодні у Військовому інституті проходять службу воїни, які брали участь в АТО. Вони проявили мужність, героїзм, військову майстерність в боях за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Їх бойовий досвід, досвід ветеранів війни як ніколи важливий у справі підготовки майбутніх офіцерів Збройних Сил України.
      З курсантами поділився своїми почуттями та враженнями учасник бойових дій на сході України, заступник голови Спілки учасників АТО Військового інституту  старший солдат Володимир Бурих.
      Цього дня  старший науковий співробітник Національного музею історії України у Другій світовій війні Тетяна Стріхарська зачитала  відривки з щоденників учасників Великої Вітчизняної війни, які зацікавили курсантів. Записи про події того літнього дня, 22 червня, занурили в  історію перших авіаударів на столицю України, аеропорти та інші стратегічно важливі об’єкти. Курсанти мали можливість переглянути документальні кадри кінохроніки про події той далекої війни та сучасних захисників української держави.
 


Микола ДОРОХОВ,
голова Ради ветеранів Військового інституту
Київського національного університету ім. Т. Шевченка,
полковник запасу.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.