" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Знання історії України – важлива складова у вихованні військовослужбовців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40983775 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Знання історії України – важлива складова у вихованні військовослужбовців Надрукувати Надіслати електронною поштою
knu20170630_1.jpg
     У рамках навчально-виховного процесу і  вшанування пам’яті  жертв війни в Україні, за ініціативою ветеранської організації Військового інституту слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.
     Працівники музею підготували пізнавальну і змістовну екскурсію, яку провів екскурсовод  провідний науковий співробітник Володимир Ругаль. Він відзначив, що  Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі.
     22 червня 1941 року Радянський Союз та Третій Рейх вступили у військову конфронтацію, що увійшла в історію як німецько-радянська війна, або у радянській історіографії – Велика Вітчизняна війна 1941–1945 років. Офіцери дізналися про  сторінки  історії Другої світової війни та про бойові дії, які відбувалися на території України в 1939–1945 роках. Також в музеї були представлені експонати з районів бойових дій, які точаться нині на сході України.
knu20170630_2.jpg
     В процесі дискусії офіцери  доповнювали  інформацію про маловідомі факти із  історії Другої світової війни, які вони дізналися із архівних матеріалів та розповідей очевидців війни, яких, нажаль, залишились одиниці.
     У ході обговорення екскурсії офіцери зазначили, що отримана інформація буде корисною для практичної роботи при проведенні морально-психологічного забезпечення  повсякденної діяльності  у військових підрозділах та військово-патріотичному вихованні молоді.
     Враховуючи інформацію, яку отримали офіцери в Національному музеї історії  України у Другій світовій війні, на думку ветеранів, варто продовжити з курсантами і студентами.  Це збільшує знання про історію нашої Батьківщини, її трагічні сторінки життя, дає можливість отримати  відомості про героїчних людей – українців, які проживали і проживають на території України.
     Ветерани інституту стверджують що їх священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто завоював Перемогу в тій жахливій війні, а також тих, хто впав смертю героя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави тоді і зараз.

Микола ДОРОХОВ,
голова Ради ветеранів Військового інституту
Київського національного університету
ім. Т. Шевченка,
учасник бойових дій в Афганістані.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.