" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ювілєй Волочиської Спілки ветеранів війни в Афганістані Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988384 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Ювілєй Волочиської Спілки ветеранів війни в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
volochansk20170703_1.jpg
     У Волочиську на Хмельниччині  відзначили 25-у річницю створення Волочиської  Спілки ветеранів  війни в Афганістані.
     Наприкінці 80-х років Спілка ветеранів війни в Афганістані була створена на базі Волочиського машинобудівного заводу АТ «Мотор Січ», а її головою було обрано В. Коломійчука але, громадська організація не була офіційно зареєстрована, пізніше Спілку очолив І. Белак.
     У 1992 році громадську районну організацію – Волочиську Спілку ветеранів війни в Афганістані  було офіційно зареєстровано. Затверджено Статут, виготовлено печатку, а її головою обрано О. Глухова. Згодом районну  Спілку очолив Ю. Галаманський, який є її керівником і сьогодні.
volochansk20170703_2.jpg
     За роки існування організації  її членами, активом було зроблено багато добрих і визначних справ.  За ініціативи  активу, при допомозі місцевої влади,  у Волочиську створено монумент загиблим землякам в Афганістані,  на якому навіки викарбувані обличчя молодих синів Волочиської землі, які не повернулися з поля бою.  Згадаймо разом їх імена:
     – Бродський Григорій Іванович –                      1961 – 1980 р.р.,
     – Колодій Віталій Петрович –                             1959 –1989 р.р.,
     – Войцехівський Владислав Альбінович –      1961 – 1981 р.р.,
     – Бондаренко Олександр Петрович –             1966 – 1986 р. р.,
     – Буй Віктор Іванович –                                        1963 – 1982 р.р.,
     – Шкабат   Володимир Станіславович –         1968 – 1987 р.р.,
     – Гар’ян  Валерій Федорович –                         1955 – 1986 р.р.,
     – Небрачний Олег Олександрович –               1967 – 1987 р.р.
      Ветерани Афганської війни надають постійну підтримку і допомогу батькам та родичам полеглих в Афганістані, проводять  плідну роботу з керівниками району по вирішенню соціальних, медичних, матеріальних проблем  членів організації.
      Налагоджені тісні  ділові зв’язки не тільки з організаціями побратимів з інших районів області, але й місцевими організаціями ветеранів Другої світової війни   та учасників АТО.
volochansk20170703_3.jpg
     Актив організації при допомозі волонтерів наладив чітку роботу по організації  збору та відправки гуманітарної допомоги в зону військового конфлікту на сході України. Так, протягом трьох років силами «афганців» виготовляються буржуйки та маскхалати, яких так потребують захисники Батьківщини взимку.
     З  моменту офіційного заснування Волочиської Спілки ветеранів війни в Афганістані минуло вже 25 років і саме ця дата зібрала воїнів-«афганців» Волочиського району, а також гостей – побратимів з інших районів області. Всі вони разом відвідали музей Бойової слави, а потім пройшли ходою до скверу Меморіалу Слави, щоб вклонитися і покласти квіти до підніжжя пам’ятників загиблим у роки Другої світової війни, воїнам-інтернаціоналістам, учасникам АТО.
     Учасники заходу відвідали районний історичний музей, де ближче ознайомилися з історією краю,  прослухали цікаву розповідь екскурсовода про участь синів Волочиської землі у війні в Афганістані.
volochansk20170703_4.jpg
     Під час дружнього обіду  представниками районних організацій, гостями заходу  іменинникам були вручені цінні подарунки, грамоти та нагороди за вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, активну громадянську позицію.
      Голова Хмельницької обласної організації УСВА М. І.  Приступа вручив прапор колективу Волочиської Спілки ветеранів Афганістану, а від мера міста К. В. Черніченко активістам організації – наручні годинники.
      У святкуванні взяли участь народний депутат України С. П. Лабазюк, голови райдержадміністрації і райради В. Сергійчук і С. Пазюк, керівники  та представники трудових колективів, підприємств та організацій району.
     Було сказано багато побажань,  слів подяки та висловлена впевненість у подальшому розвитку та зміцненні організації
Людмила АЛЄКСЄЄВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.