" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Поділись своєю добротою! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40979464 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Поділись своєю добротою! Надрукувати Надіслати електронною поштою
shepetivka20170727_1.jpg
20 липня з благословення правлячого єпископа Шепетівського та Славутського Євсевія та за його патронатом відбувся православний молодіжний фестиваль духовної музики та співу «Поділись своєю добротою!».
Сьогодні досить актуальною виглядає проблема духовно-морального виховання молоді. Оскільки за сучасною молоддю майбутнє усього людства, тому й потрібно розглядати цю проблему, як загальнолюдську. То хто ж повинен виробити тактику і стратегію у вихованні підростаючого покоління?
shepetivka20170727_2.jpg
shepetivka20170727_3.jpg
Упевнено можу казати: це – церква, родина і суспільство. Сьогодні церква повинна спрямовувати насамперед молодь на шлях істини, добра і правди. Це – її основна і велика місія.
Організаторами фестивалю виступили молодіжне крило Шепетівської єпархії на чолі з протоієреєм Федором Вересюком і храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії з його настоятелем, воїном-«афганцем», протоієреєм Анатолієм Вересюком.
shepetivka20170727_4.jpg
shepetivka20170727_5.jpg
Посильний внесок у проведення цього фестивалю зробила і Шепетівська Спілка ветеранів війни в Афганістані. Кому, як не нам, ветеранам-«афганцям», не знати про духовну та моральну підтримку, якої у той час на чужині ми не знали. То були інші часи, інша держава, інша мораль…
Проте історія повторюється, і нині триває війна на сході України. Тож її учасники дуже потребують духовної та душевної підтримки. І фестиваль, що відбувся у Шепетівці, є тим бальзамом на душу кожному з нас.
shepetivka20170727_6.jpg
З вітальним словом до учасників фестивалю і усіх присутніх у залі міського будинку культури, звернувся єпископ Шепетівський та Славутський Євсевій, який благословив присутніх на добрі вчинки задля блага усього людства.
Заступник міського голови Наталія Василівна Стасюк передала вітання  від міського голови і зазначила, що сьогодні молоді люди, які виступатимуть на фестивалі, несуть усім душевне тепло, добро і радість життя, а також висловила надію, що такі фестивалі стануть традиційними.
shepetivka20170727_7.jpg
Відкрили фестиваль наймолодші вихованці недільної школи при храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії з композицією «Україна – це ми». Анастасія Ковалінська з Нетішина виконала пісню «Добра пісня», а парафіянка храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії Галина Блинда прочитала свій власний вірш «Творіть добро». Вихованці спортивного клубу «Пересвіт» розіграли  перед глядачами цікаву сценку.
Багато говорили про теми добра і зла протоієрей Діонісій Буренко та архімандрит Іоасаф Перетятько, які також відповіли на численні запитання присутніх у залі.
shepetivka20170727_8.jpg
Гордій Марченко, Ксенія Царик та Марія Вересюк виконали пісню на слова покійного предстоятеля Української Православної Церкви, митрополита Київського і всієї України, Героя України Володимира Сабодана «Ромашка біла».
Під час перерви глядачі та учасники фестивалю мали змогу підкріпитися напоями та випічкою від небайдужих спонсорів фестивалю.
Тріо сестер Мельничуків (Анна, Наталія і Анастасія) від Славутського  благочиння виконало пісні  «Якби я мала крила», «Який прекрасний світ» та інші, а неодноразова переможниця різних пісенним конкурсів, шепетівчанка Анастасія Музика – пісню «Радуйся, земле ти моя». Музикант Шепетівського муципального оркестру Іван Кабацій на флюгель-горні виконав музикальну композицію В. Павлика «Все минуло».
Окрасою фестивалю, звичайно, став сольний виступ протоієрея Олександра Клименка, переможця телевізійного шоу «Голос країни–7», якого глядачі зустріли стоячи бурхливими оплесками. У виконанні отця Олександра ми почули пісні «Чорнобривці», «Мить», «Цвіт полуниці», «Материнська любов». А ще усі ми дізнались що він родом із Хмельниччини і що йому було приємно знову побувати у рідному краї.
shepetivka20170725_1.jpg
shepetivka20170725_2.jpg
По закінченні заходу єпископ Шепетівський та Славутський Євсевій подякував його учасникам, а також відбулася спільна молитва за мир і спокій в Україні.

Володимир ПИПИЧ,
учасник бойових дій в Афганістані.
Фото Миколи ДІДУКА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.