" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам'ять жива, допоки ми пам’ятаємо Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40980575 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Пам'ять жива, допоки ми пам’ятаємо Надрукувати Надіслати електронною поштою

Напередодні храмоratniv20170911_1.jpgвого свята у селі Щитинська Воля Ратнівського району Волинської області, районна організація Української Спілки ветеранів Афганістану увіковічнила пам'ять побратима, учасника бойових дій в Афганістані Миколи Івановича  Сільчука.
Микола Іванович, уродженець села Щитинська Воля, пройшов горнило Афганської війни у складі повітряно-десантних військ. Неодноразово батьки солдата отримували подяки від керівництва батальйону за його відмінне проходження служби.
Після повернення додому з гарячого Афганістану на Миколу Івановича чекав ще один виклик долі – ліквідація аварії на Чорнобильській атомній  електростанції.
Такі випробування значно підірвали здоров’я молодого Миколи й згодом про спокійне безтурботне життя Микола Іванович й не мріяв: відмовило ноги, життя втрачало барви.
На прохання бойового побратима члени Спілки купили телевізор, інвалідний візок, щоб хоч якось полегшити тяжку буденність Миколи.
ratniv20170911_2.jpg

2013 року перестало битись серце ветерана Афганістану Сільчука Миколи Івановича.
Нещодавно воїни-«афганці» встановили пам’ятник на могилі Миколи Івановича. Добра справа залишилась би лише в планах, якби не добре серце небайдужих людей, які не лишились осторонь цієї справи честі.
Велика вдячність за допомогу у купівлі та встановленні пам’ятника голові Волинської обласної організації УСВА Григорію Григоровичу Павловичу, бізнесменам села Піски-Річицькі, підприємцям селища Ратне Лесику С. І., Кручок Г. А., учаснику бойових дій в Афганістані Пікуну Анатолію, учаснику бойових дій в Єгипті – Магдисюку Миколі і його дружині Галині Миколаївні, які нас радо зустріли та всіляко допомагали при встановленні пам’ятника.
Знаковим цей день став для бойових побратимів Магдисюка Миколи та Юхимчука Адама, які після проходження служби в Єгипті, вперше за 47 років, зустрілись, яким було , що згадати.
Щира подяка  усім, хто залишився небайдужим до цієї благородної справи.


Сергій ФІЛІПЧУК,
голова Ратнівської районної організації УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.