" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 1 жовтня – День ветеранів та людей похилого віку Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40990865 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
1 жовтня – День ветеранів та людей похилого віку Надрукувати Надіслати електронною поштою
bilorus20170801_61.jpgДорогі наші ветерани війни і праці!
      Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану  (воїнів-інтернаціоналістів) сердечно вітаю наших шановних ветеранів і людей похилого віку зі святом!  
   
  Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».  Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.
     Ветерани відстояли свободу і незалежність України у Другій світовій війні, відбудували наші міста і села, підняли економіку країні, гідно виконували завдання Батьківщині у різних країнах світу, беруть активну участь з військово-патріотичного виховання молоді. Серед ветеранів багато воїнів-інтернаціоналістів, які більш чверть віку тому об’єдналися у всеукраїнську організацію – Українську Спілку ветеранів Афганістану і усі ці роки підтримували, у різних напрямах своєї діяльності, бойових товаришів, громадян країни і інтереси держави.
     Це люди невичерпного оптимізму, потужної сили духу, зразок і гордість нації,
найбільше багатство яких – досвід, знання, уміння, мудрість. Вони є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність – ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн.
     Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам'яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у війні, хто віддав своє життя в ім'я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними ветеранами.
     З нагоди Дня ветерана та людей похилого віку бажаю вам, дорогі наші земляки, міцного здоров’я, оптимізму, щастя і радості, миру і благополуччя!


Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.