" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - І пенсіонери нехай працюють, і газ без обману? Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41020825 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
І пенсіонери нехай працюють, і газ без обману? Надрукувати Надіслати електронною поштою
pensii20171003.jpgТакий насичений тиждень — що важко розставити пріоритети і визначитися, яка ж подія важливіша, а з якою зачекаємо.
Працюючих пенсіонерів не звільнятимуть з роботи на пенсію. Про це повідомили у Мінсоцполітики з посиланням на міністра Андрія Реву, який просить не поширювати неперевірену інформацію про таке чутливе для громадян питання.
Урядовий законопроект № 6614 пенсійної реформи жодних норм, що обмежували б право працюючого пенсіонера на одночасне отримання зарплати й пенсії, не містить. Він не лише передбачає можливість пенсіонерам працювати й отримувати і зарплату, і пенсію, а й скасовує оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.
На четвертому році реформ на газовому ринку в Україні, схоже, мала б спалахнути газова контрреволюція. Антимонопольний комітет минулого тижня звернув увагу на проблему розрахунку тарифів для населення відповідно до так званої формули «Дюссельдорф+», цілком слушно запропонувавши відмовитися від прив'язки ціни українського газу до імпортного паритету та знизити ціну для населення із нинішніх 7000 гривень орієнтовно до 3000—3500 гривень за 1000 кубометрів. Схоже, в АМКУ забули про зобов'язання України перед МВФ щодо зрівнювання ціни імпортного газу та ціни газу для внутрішнього споживача.
Після таких дій АМКУ постало б питання непослідовності уряду у проведенні енергетичних реформ. Адже про імпортний паритет Україна домовлялася, окрім газової, також у сфері теплокомуненерго, вугільної галузі, електроенергетики. Всі ці припущення мали б право на існування, коли б не заява Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час 14-ї щорічної зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) про проведення урядом спільно з Міжнародним валютним фондом верифікації ціни на газ для населення.
«...Ціна на газ має формуватися відповідно до ринку газу і відповідної формули. Головне, щоб формула була справедливою. Зараз наша технічна служба працює над тим, щоб зробити верифікацію формули формування ціни газу», — сказав прем'єр.
Нагадаємо, ще у серпні Володимир Гройсман заявляв про те, що уряд не підтримуватиме жодних підвищень цін на газ на новий опалювальний сезон, оскільки для цього немає жодних підстав.
Щодо збігу у часі таких подій, як зацікавленість АМКУ, заява прем'єра та згода МВФ, схоже, що і в уряді розуміють, що збільшення тарифів на блакитне паливо загрожує збільшенням неплатежів, й ухвалюють єдине правильне рішення...
Щодо ринку газу, про який каже прем'єр, та справедливої формули, то дуже хочеться бодай одним оком глянути, що воно таке.
А ще Держстат повідомив, що рекордно подорожчають яйця й курятина, а сало коштуватиме для киян мало не 105 гривень за кілограм, в області, мовляв, 65. Неправда. У Василькові позавчора «з асфальту» продавали по 120 гривень.
Підсумовував Віктор БОНДАР.
Мал. Миколи КАПУСТИ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.