" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - З повагою до ветеранів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41037286 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
З повагою до ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
kyiv20171004_1.jpgКерівництво Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка привітало ветеранів, за плечима яких багаторічна і старанна військова служба і праця,  заслуги і досвід, який необхідний нашому суспільству  в складний для держави час.
З метою посилення уваги до потреб і проблем старшого покоління, забезпечення належного та гідного соціального захисту ветеранів, при підтримці ініціативи громадських ветеранських організацій 24 вересня 2004 року Указом Президента України № 1135/2004 був встановлений національний український «День ветерана», який відзначається щорічно 1 жовтня.
Цією інформацією відкрив урочисте зібрання щодо вшанування ветеранів заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення –  начальник відділу морально-психологічного забезпечення полковник Мотика С. М.
 Він розповів про  значну  роль ветеранів в навчально-виховному процесі інституту  та національно-патріотичному вихованні студентів і курсантів, а також представив гостей.
kyiv20171004_2.jpgСеред них: учасник Другої світовий війни полковник у відставці Павло Андрійович   Папушин, який 17 років був начальником військової кафедри нашого університету. У серпні цього року від відзначив 90 річний ювілей. Під його керівництвом будувався навчальний корпус тоді ще військової кафедри, організовувався навчальний процес із студентами університету.
У своєму виступі Павло Андрійович зворушливо наводив факти із своєї біографії: важке дитинство, служба в армії на різних посадах, складні відрядження в інші держави, відродження військової кафедри.
У Військовому інституті працює значна когорта ветеранів. Серед них – 13 учасників  бойових дій в Афганістані і на території інших держав, 9 – учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани військової служби. У шістьох ветеранів – сини, які брали участь у бойових діях в АТО.
Більш ніж 40 років проходили службу і працюють в інституті полковники у відставці Абрамян О. В.,  Дем’янюк О. С., Ліпунов В. Є., Сидоров Ю.Т., ветеран праці Гавріш М. С. та багато інших.  Ветерани зробили вагомий внесок в становлення та розвиток Військового інституту та вихованні курсантів.
Ветеранська організація інституту поповнилася молодими ветеранами війни – учасниками бойових дій в АТО, які не тільки продовжили традиції старших поколінь, але і створили свої в боях за територіальну цілісність України на Сході держави.
kyiv20171004_3.jpg
Наказом начальника Військового інституту ветеранам оголошено подяки та нагороджено грамотами.
Колектив художньої самодіяльності піснями привітав ветеранів з їх Днем.
Микола ДОРОХОВ,
голова Ради ветеранів Військового інституту,
учасник бойових дій в Афганістані, полковник у відставці.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.