" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - День захисника України на Дніпропетровщині Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41024459 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
День захисника України на Дніпропетровщині Надрукувати Надіслати електронною поштою
dnipro20171017_1.jpg
13-14 жовтня 2017 року відповідно до ініціативи Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) і рішення правління Дніпропетровського обласного об’єднання ветеранів Афганістану УСВА на території Дніпропетровської області було проведено цілий ряд заходів до державного свята – Дня захисника України, за участі міських, районних і обласної організації ветеранів Афганістану.
dnipro20171017_2.jpg
У ці дні відбулися зустрічі ветеранів з керівниками місцевих органів влади, вшанування загиблих воїнів, уроки мужності, покладання квітів до пам’ятних місць – пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дошок,.   
13 жовтня у Дніпровській міській раді до Дня захисника України було нагороджено 65 захисників України (учасників АТО і ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів). Їм вручили медалі «Захиснику Вітчизни», Почесні грамоти міської ради і Подяки міського голови. «Нагороджувати та вітати наших захисників – це велика честь. Я хочу переказати Вам найщиріші привітання від міського голови і побажати всього самого найкращого. Ви – найкращі. Ви захищали і захищаєте нас», – зазначила у своєму вітальному слові директор департаменту соціальної політики міської ради Людмила Козловська.
dnipro20171017_3.jpg
Одна з нагороджених – польовий медик Ірина. В її сім’ї професія військових вже стала традицією: батько, чоловік і син жінки також обрали собі шлях – захисників рідної землі. Сама Ірина потрапила до лав Збройних Сил України в 2010 році. Зізнається, що в 2014 році було дуже важко, але обов’язок вимагав не здаватися. «Це свято наших чоловіків та жінок, які наважилися пов’язати своє життя з ЗСУ. Важко поєднувати це з сім’єю, з дітьми. Але нам все вдається. Наприклад, кажуть: збирайтеся, за півгодини автобус. І всі збираються: і чоловіки, і жінки. І ніколи не було думки не поїхати. Тому що треба, значить, треба», – сказала пані Ірина. Крім того, до Дня захисника України передбачені матеріальні виплати з міського бюджету для військових та їхніх рідних. Матеріальну допомогу отримають інваліди АТО, члени сімей загиблих в зоні АТО, а також вдови померлих воїнів-інтернаціоналістів.
dnipro20171017_4.jpg
14 жовтня у День захисника України біля пам’ятника загиблим воїнам в Афганістані, що на набережній могутнього Дніпра, зібрались активісти Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), мешканці міста щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів в Афганістані.
Прес-служба ДООВА УСВА.     
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.