" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41043615 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
images4ovqqolw.jpgУ 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Цей день проголошено для привернення уваги до людей з обмеженими можливостями та участі інвалідів у житті суспільства. Таку мету було поставлено у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятій Генеральною Асамблеєю 1982 року і названій Десятиліттям інвалідів.
Проведення Міжнародного дня інвалідів – це нагадування про проблеми інвалідів, про необхідність захисту їх гідності, прав і благополуччя, звернення уваги на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.  
В Україні проведення цього дня Указом Президента встановлене  з  1993 року. У жовтні 1993 року прийнято Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в якому серед іншого викладено основні принципи соціального захисту інвалідів війни.   
Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» є одним з кращих на теренах СНД, але,  всі ці роки він віконувався залежно від річних бюджетів і ніколи не було його фінансування в повному обсязі.
Інваліди війни добре знають, як порушуються їхні права щодо встановлення надбавок до пенсійного забезпечення, отримання житла, отримання автомобіля з ручним керуванням, отримання путівок до санаторно-лікувальних закладів та інших статей цього закону.
Афганську війну пройшли понад 160 тисяч вихідців з України, понад 8 тисяч з них були поранені, стали інвалідами – 3560 осіб. Сьогодні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) налічує в своїх лавах до 140 тисяч фіксованих членів, з них близько 30 тисяч інвалідів, і з кожним роком їх кількість збільшується. У зв’язку з війною на сході країни, яка триває більш трьох років, зростає число інвалідів війни – учасників антитерористичної операції.
Одним з головних напрямів роботи УСВА був і залишається захист інвалідів. Голова УСВА C. В. Червонописький і представники Cпілки беруть активну участь у законотворчій діяльності, у відстоюванні соціальних прав і гарантій стосовно інвалідів війни, сімей загиблих, учасників бойових дій. Актив Спілки  неодноразово звертався до Президента України, Голові Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, Міністерству соціальної політики та інших державних установ з пропозиціями щодо посилення соціального захисту ветеранів та інвалідів війни. Але, на превеликий жаль, керівництво УСВА отримує від законодавчих і виконавчих органів влади сами лише відписки і становлення на сьогодні інвалідів і ветеранів війни в країни не покращується.
Прес-служба УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.