" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Звітують вінницькі «афганці» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40977301 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Звітують вінницькі «афганці» Надрукувати Надіслати електронною поштою

     1 грудня  відбулася VІІІ звітно-виборна конференція Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані.
     В роботі конференції взяли участь голова Української Спілки ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, представники департаментів ОДА, керівництво обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, голови районних та міських ветеранських організацій учасників бойових дій в Афганістані.
     Перед початком роботи делегати та гості конференції поклали квіти до пам’ятника воїнам, які загинули під час війни в Афганістані, оглянули виставку обласного краєзнавчого музею, присвячену війні в Афганістані та роботі міських та районних громадських організацій  ветеранів війни в Афганістані Вінниччини.
vinnica04122017_1.jpg
vinnica04122017_2.jpg

 

– 28 років минуло з того часу, як тисячі молодих людей пройшли випробування вогнем, проявили себе справжніми патріотами під час майже десятирічної війни в Афганістані, -- відзначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк. –  Через страшну афганську неоголошену війну  пройшли  3193 наших земляків. Загинуло 168, троє пропали безвісти, 182 – отримали поранення, з них 116 повернулись додому інвалідами. І ми вважали, що більше ніколи не будуть гинути українці. Ми ніколи не думали, що нам доведеться ховати ветеранів Афганістану, які знову змушені взятися за зброю, захищаючи Україну на Сході. Вони – справжні патріоти, які заслуговують  на величезну шану й подяку.
Активістам організацій він вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради , Подяки та подарунки.
vinnica04122017_3.jpg
vinnica04122017_4.jpg
 vinnica04122017_5.jpg
 Голова організації  Петро Кирилішин  ознайомив делегатів конференції з діяльністю організації за період з 2012 по 2017 роки. «Пріоритетними напрямами роботи Спілки є питання юридичного оформлення статусу юридичної особи районних, міськрайонних та міських організацій УСВА, надання матеріальної допомоги членам спілки, зокрема, сім’ям загиблих, забезпечення їх лікування, організація військово-патріотичного виховання підростаючого покоління», – зазначив голова Спілки.
Голова УСВА Сергій Червонописький розповів про діяльність організації та нагородив Вінницьку обласну Спілку ветеранів війни в Афганістані Почесною грамотою УСВА. Подяками УСВА – активістів ветеранського руху Вінниччини та вручив медалі  УСВА «За звитягу» з золотою гілкою учасникам бойових дій в Афганістані – учасникам АТО на сході України.
 vinnica04122017_6.jpg
vinnica04122017_7.jpg
Учасники конференції розглянули питання, які стосувались звітів про роботу громадської організації та ревізійної комісії, виборів членів правління та президії, голови та членів ревізійної комісії та обрання голови обласної спілки та прийняли рішення конференції. Рішення конференції прийнято одноголосно.
За результатами голосування головою обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані на наступний термін переобрано Петра  Кирилішина.
Голова УСВА Сергій Червонописький привітав обраного голову  Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петра Андрійовича Кирилішина і побажав подальших успіхів організації у зміцненні ветеранського руху в області і в країні.   
Прес-служба Вінницької обласної
Спілки ветеранів війни в Афганістані.

Рішення
VIII звітно-виборної конференції Вінницької обласної Спілки ветеранів війни
в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) з першого та другого питань порядку денного

Делегати VIII звітно-виборної конференції Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) заслухали і обговорили звіт правління та ревізійної комісії. Пріоритетним визначено те, що у звітний період обласна Спілка зберегла консолідовану міць, посилилась у своєму суспільно-політичному авторитеті, впливі на вирішення соціальних проблем ветеранів. Значну роль у цьому відіграла підготовка та відзначення на Вінниччині 25-річчя виведення військ з Афганістану.
З’явилися системні результати роботи з владою на місцях у вирішенні соціальних проблем сімей загиблих. Стала конкретною співпраця організації з госпіталем “Лісова поляна” та обласним клінічними госпіталем для ветеранів. Майже у всіх районах області споруджено пам’ятники полеглим побратимам, встановлено меморіальні дошки на навчальних закладах де вони навчалися. Проводиться велика робота по виданню книг про афганську війну та участь в ній земляків-подолян.
Водночас в діяльності обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані не досягнуто системності в диспансеризації ветеранів-інтернаціоналістів. Не вирішене житлове питання учасників бойових дій і членів сімей загиблих.
Виходячи з пропозицій делегатів, конференція постановляє:
          1. Визнати роботу голови та правління Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) задовільною.
          2. Затвердити звіт ревізійної комісії обласної Спілки.
3. Пріоритетні напрями у діяльності Вінницької обласної спілки ветеранів війни в Афганістані на наступний звітний період:
– консолідація зусиль усіх організацій УСВА на відтворення потужного громадського руху ветеранів війни та його прихильників;
– забезпечити прийняття рішень місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування з метою підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни, передусім сімей загиблих та інвалідів війни;
– забезпечення конструктивної співпраці з владою всіх рівнів щодо соціального захисту ветеранів війни;
   – активна участь у виборних кампаніях для посилення представництва Спілки в органах державної влади і місцевого самоврядування;
   – забезпечення потужної ініціативи щодо об’єктивного висвітлення історичної правди про зарубіжні війни і військові конфлікти, участь в них представників України; продовження роботи з увічнення пам’яті загиблих, за якої не повинно залишитись без уваги жодне ім’я полеглих воїнів-інтернаціоналістів, увічнити пам’ять учасників бойових дій в Афганістані, які загинули в зоні АТО;
– участь у героїко-патріотичному вихованні молоді з використанням власних форм роботи;
– посилення зв’язків з громадськістю на всіх рівнях з метою поліпшення соціального захисту членів організації;
4. Для забезпечення зазначених пріоритетів здійснити наступне:
– залучати до роботи в колегіальних і дорадчих органах Спілки знаних і шанованих у суспільстві та ветеранському русі громадян, які підтримують статутні завдання Спілки.
– вирішити питання 100% зменшення квартплати і комунальних платежів, забезпечення гідною пенсією, медичним і санаторно-курортним лікуванням родин загиблих і померлих учасників бойових дій, або добитися щорічної одноразової грошової допомоги з бюджетів різних рівнів, яка б покривала вказані витрати;
– створити в громадських організаціях ветеранів війни в Афганістані, юридичні консультаційні центри, залучивши до роботи в них ветеранів-юристів, для правового захисту ветеранів та інвалідів війни, родин загиблих і померлих учасників бойових дій, інших категорій ветеранів війни і військової служби;
– ініціювати перед обласною державною адміністрацією і обласною радою питання про оздоровлення учасників війни в Афганістані, членів сімей загиблих воїнів в оздоровницях області;
– спільно з ветеранськими організаціями різних рівнів, іншими громадськими організаціями, використовуючи можливості народних депутатів України, проводити постійний моніторинг стану виконання Закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інших законодавчих актів соціальної спрямованості з метою унеможливлення зменшення рівня соціального захисту ветеранів та інвалідів війни, родин загиблих і померлих учасників бойових дій;
– підтримати ініціативи територіальних організацій України про проведення спортивних заходів серед ветеранів війни “За здоровий спосіб життя»;
5. Правлінню та ревізійній комісії обласної Спілки активніше практикувати проведення нарад-семінарів з активом громадських організацій ветеранів війни в Афганістані щодо поширення кращого досвіду роботи в організаціях, надання методичних рекомендацій.
6.  Президії Спілки в місячний термін розробити і направити в місцеві організації План реалізації критичних зауважень та пропозицій, що прозвучали на конференції.
Конференція заявляє, що Вінницька обласна Спілка ветеранів війни в Афганістані, як структурний підрозділ Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) і в подальшому налаштована на співпрацю та взаємодію з державною владою на всіх рівнях і з усіма громадсько-політичними силами, які стоять на виважених державницьких позиціях на благо соціально-економічного, суспільно-політичного розвитку України.

vinnica04122017_8.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.