" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’яті бойового побратима Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40989426 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Пам’яті бойового побратима Надрукувати Надіслати електронною поштою
konovalovsm.jpg15 грудня 2017 року після довготривалої тяжкої хвороби, пішов з життя учасник бойових дій в Афганістані, заступник командира 42-го батальйону територіальної оборони підполковник Сергій Миколайович КОНОВАЛОВ.
Сергій Миколайович народився 26 жовтня 1964 року у місті Сокіл Південно-Сахалінської області в родині військовослужбовця.
З дитинства він мріяв стати військовим. Після закінчення Орджонікідзевського вищого військового командно-штабного тактичного училища проходив військову службу на посадах командира мотострілкового взводу, командира групи спеціального призначення, начальника інженерної служби, викладав воєнну справу.
З вересня 1988-го по лютий 1989 року брав участь у бойових діях в Республіці Афганістан, проходив службу в 668-му окремому загоні спеціального призначення.
Після виконання інтернаціонального обов’язку продовжив проходження служби за призначенням.
Він любив свою професію і твердо знав, що бути військовим – значить не відокремлювати свою особисту гідність від гідності за свою державу.
З самого початку проведення антитерористичної операції підполковник С. М. Коновалов знаходився на сході України, де гідно виконував поставлені завдання.
У червні 2014 року приймав активну участь у формуванні 42-го батальйону територіальної оборони «Рух опору», який  увійшов до складу 57-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України та виконував обов’язки заступника командира батальйону. З липня по жовтень 2015 року Сергій Миколайович виконував обов’язки заступника командира 23-го окремого мотопіхотного батальйону  93-ї окремої механізованої бригади.
Професійно підготовлений, сумлінний та вимогливий офіцер-керівник був прикладом для підлеглих і відчував особисту відповідальність за кожного солдата. Безпосередньо приймав участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
Брав участь в організації, плануванні та проведенні операції щодо виявлення та знешкодження незаконно створених збройних формувань у містах Краматорськ, Іловайськ та Маріуполь, а також  у виявленні та знешкодженні диверсантів на маріупольському напрямку.
Особисто керував зведеним підрозділом задіяним у бойовій операції в місті Іловайськ у серпні 2014 року. Під час виконання бойового завдання, в районі Старобешева, в умовах вогневого впливу, вміло скерував дії підлеглого підрозділу, вивів особовий склад з під шквального вогню противника. Тяжко поранений  наказав групі, яка потрапила в оточення, виходити з кільця, залишившись прикривати відхід. Завдяки своїм професійним навичкам та героїзму, зумів вивести з оточення важко поранених бійців.
Після звільнення у запас брав участь у волонтерському русі і патріотичному вихованні молоді міста та області, був членом міської організації УСВА.
Після тяжкого поранення в Іловайську, Сергій Миколайович проходив довге лікування в шпіталях і лікарнях, збирався, поки триває війна продовжувати військову службу. Однак хвороба не відпустила…
Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Кіровоградської обласної організації УСВА, бойові друзі висловлюють щире співчуття родині і близьким у зв’язку з непоправною тяжкою втратою.
Пам'ять про нашого бойового побратима, справжнього патріота України Сергія Миколайовича Коновалова назавжди збережеться у наших серцях.   

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.